Primul Technical Alpha pentru Diablo II: Resurrected, în acest weekend

Autor: Cosmin Aionita | 08.04.2021
Primul Technical Alpha pentru Diablo II: Resurrected, în acest weekend
Foto: Blizzard Entertainment

Diablo II: Resurrected, remasterizarea celui mai iubit joc din seria Diablo, a fost fără urmă de îndoială vedeta primei ediții BlizzConline, evenimentul digital ce a încercat să suplinească lipsa tradiționalei convenții BlizzCon. La acea oră, am aflat că Diablo II: Resurrected urmează să fie lansat în cursul acestui an, atât pe PC, cât și pentru console, și că va beneficia de mai multe perioade de testare, pe parcursul cărora jucătorii vor putea încerca această remasterizare înainte de apariția sa pe piață.

Iar prima astfel de ocazie va avea loc chiar în cursul acestui sfârșit de săptămână, începând de vineri 9 aprilie 2021 și până luni, 12 aprilie. O parte dintre jucătorii înscriși pentru acest Diablo II: Resurrected Technical Alpha vor primi invitații chiar mâine și vor putea încerca o bună bucată din joc.

Mai exact, în acest Diablo II: Resurrected Technical Alpha, vor fi disponibile primele două acte ale poveștii: Act I – The Sightless Eye și Act II – The Secret of the Vizjerei, abordabile numai în mod single player și doar alături de trei din cele șapte clase de personaje promise pentru versiunea finală: amazoană, barbar și vrăjitoare.

După spusele celor de la Blizzard Entertainment, aceasta va fi doar prima ocazie de a testa Diablo II: Resurrected, cel putin încă un alt astfel de test urmând să fie programat pentru viitor. Acest prim Technical Alpha va fi disponibil doar pentru jucătorii de pe PC, în timp ce viitoarele versiuni de test își vor face apariția și pe console. Progresul înregistrat în acest Technical Alpha nu va putea fi preluat în versiunea finală a jocului.

Un alt neajuns al acestui Technical Alpha este legat de secvențele sale cinematice, acestea urmând să fie preluate direct din ediția originală a jocului Diablo II. Versiunile remasterizate ale acestora se află încă în dezvoltare și vor fi incluse abia în varianta finală a jocului. În schimb, acest Technical Alpha va include suport pentru controllere, iar Blizzard chiar așteaptă feedback-ul fanilor în legătură cu această funcționalitate.

Remasterizarea promite grafică 3D complet refăcută

Diablo II: Resurrected promite să păstreze intact gameplay-ul din jocul legendar al celor de la Blizzard Entertainment, însă va înlocui grafica 2D bazată pe sprite-uri cu o prezentare actualizată 3D, cu animații refăcute, iluminare dinamică, efecte speciale pentru magii, ce vor fi redate în rezoluții moderne, de până la 4K. Diablo II: Resurrected va include atât campania din jocul original, cât și expansion pack-ul Lord of Destruction.

De asemenea, toate secvențele cinematice originale (peste 27 de minute) vor fi refăcute complet, asigurând astfel că ediția Resurrected va spune din nou povestea completă a Lordului Terorii. Nu în ultimul rând, întreaga coloană sonoră, de la muzică și până la efecte, va fi remasterizată pentru a oferi sunet surround Dolby 7.1.

Diablo II: Resurrected va fi lansat mai târziu în cursul anului 2021, în ediții pentru PC (Windows), Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 și Nintendo Switch.

Sursa: Blizzard Entertainment

Urmărește Go4Games.ro pe Google News