ELEX II este noul RPG al autorilor seriei Gothic. Când va fi lansat jocul

Autor: Cosmin Aionita | 11.11.2021
ELEX II este noul RPG al autorilor seriei Gothic. Când va fi lansat jocul
Foto: THQ Nordic

Anunțat în perioada ediției E3 din acest an, ELEX II reprezintă cea mai recentă colaborare dintre publisher-ul THQ Nordic și studioul Piranha Bytes, responsabil pentru îndrăgita serie Gothic.

Narativ, ELEX II va continua evenimentele din primul joc al seriei, cu câțiva ani de pace ce au dus la dispariția unor dintre facțiunile vechi, dar și la apariția unor grupări noi. Încercările celor din facțiunea The Berskers de a terraforma regiunile încep să dea roade și, după înfrângerea Hybrid, gruparea Albs nu mai reprezintă o amenințare.

Totuși, eroul seriei – Jax – află de o nouă amenințare ce pune sub semnul întrebării viitorul planetei Magalan. Iar sarcina de a uni facțiunile rămase pentru a înfrunta noua amenințare cade tot pe umerii jucătorului.

Astfel, ELEX II promite să continue tradiția seriei, fiind un RPG open world în care Jax și aliații săi vor lupta împotriva noului inamic: Skyanide.

Planeta Magalan va putea fi explorată în detaliu, iar Jax va putea folosi unelte precum jetpack-ul pentru a traversa harta sau chiar pentru a zbura. Ca în orice RPG care se respectă, personajele cu care vei putea interacționa vor ține minte ce atitudine și comportament ai avut față de ele și vor răspunde ca atare.

Mai mult, NPC-urile sau posibilii aliați pot fi provocați, ba chiar si uciși, acțiune ce va avea consecințe severe asupra modului în care va curge povestea mai departe. Fiecare decizie va schimba modul în care va fi expusă nnarațiunea din ELEX II, cu numeroase dileme morale ce trebuie depășite pe parcursul jocului.

Iar când vorbele nu mai fac față, veți putea apela la arme, producătorii de la Piranha Bytes promițând lupte cu un sistem de control mult îmbunătățit față de cel din primul joc al seriei.

ELEX II va avea o ediție de colecție

Publisher-ul THQ Nordic a dezvăluit și pachetul special ELEX II Collector’s Edition, ce poate fi achiziționat la un preț echivalent cu 149,99€. Această ediție de colecție va include următoarele:

  • Jocul ELEX II
  • Figurină cu înălțimea de 23cm
  • Coloana sonoră originală
  • Cartea cu artwork-uri oficială
  • Un breloc „Cleric Amulett” de 5cm
  • Carcasă metalică de tip Steelbook
  • „Cassandra”, un album conceptual realizat de Björn Pankratz

ELEX II urmează să fie lansat pe 1 martie 2022, în versiuni pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One și PC (prin Steam).

Sursa: THQ Nordic

Urmărește Go4Games.ro pe Google News