Final Fantasy XVI: cât timp va fi necesar pentru parcurgerea jocului?

Autor: Cosmin Aionita | 20.03.2023
Final Fantasy XVI: cât timp va fi necesar pentru parcurgerea jocului?
Foto: Square Enix

Conform producătorilor, viitorul JRPG Final Fantasy XVI, așteptat în vara acestui an, va fi un joc deosebit de consistent, ce va oferi jucătorilor zeci de ore de gameplay.

Într-un recent interviu cu revista japoneză Famitsu, Hiroshi Takai (regizor FF XVI) și Naoki Yoshida (producer al jocului) au dezvăluit că estimează că unui jucător îi vor fi necesare 35 de ore pentru a parcurge viitoarea lor creație. Mai mult, dacă vorbim despre gamerii pasionați de completarea tuturor provocărilor, deblocarea tuturor secretele și obținerea tuturor trofeelor, cam 70-80 de ore le vor fi necesare acestora pentru a experimenta tot ce are de oferit Final Fantasy XVI:

Dacă îți dorești să urci toate abilitățile la maximum, să colecționezi toate accesoriile, să duci la bun sfârșit toate quest-urile secundare și vânătorile de monștri, probabil vei avea nevoie de 70-80 de ore de gamepay.

– Naoki Yoshida, producer Final Fantasy XVI

De asemenea, producătorul a menționat și că jocul va beneficia de un mod New Game+ foarte dificil, numit „Final Fantasy Mode”, care îți va permite să reiei jocul cu toate statisticile de la sfârșitul sesiunii anterioare, adăugând astfel și mai mult timp de gameplay.

Producătorii vizau un joc mult mai scurt

O alta declarație interesantă a lui Yoshida este legată de țintele inițiale pe care le aveau producătorii de la Square Enix:

[La începutul perioadei de dezvoltare], mergeam pe ideea ca gamerii din ziua de astăzi sunt destul de ocupați și cu alte lucruri și ne-am fi dorit ca aceștia să aibă posibilitatea de a termina măcar povestea principală din joc. Credeam că limitarea acesteia la aproximativ 20 de ore avea sens, însă tot mai mult conținut a fost adăugat [pe parcursul procesului de producție].

– Naoki Yoshida, producer Final Fantasy XVI

Final Fantasy XVI va include în jur de 11 ore de secvențe cinematice, deci jucătorii investiți în poveste vor fi recompensați din plin. De asemenea, spre deosebire de Final Fantasy XV, noul titlu nu va fi open world, dar nu va reprezenta nici o experiență liniară. Rămâne de văzut cum au echilibrat cei de la Square Enix aceste două extreme.

Final Fantasy XVI urmează să fie lansat pe 22 iunie 2023, în exclusivitate pentru PlayStation 5.

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News