Final Fantasy XVI s-a vândut în peste 3 milioane de exemplare în prima săptămână

Autor: Cosmin Aionita | 29.06.2023
Final Fantasy XVI s-a vândut în peste 3 milioane de exemplare în prima săptămână
Foto: Square Enix

Square Enix a anunțat că recent lansatul Final Fantasy XVI a fost comercializat în peste 3 milioane de exemplare în prima sa săptămână pe piață. Au fost luate în calcul atât livrările de jocuri fizice către magazinele retail, cât și vânzările digitale pentru PlayStation 5.

În ciuda acestei performanțe, vânzările fizice ale jocului în Regatul Unit al Marii Britanii au fost cu 74% mai mici decât cele ale predecesorului Final Fantasy XV. Chiar și în aceste condiții, gratie avântului luat de distribuția digitală, Final Fantasy XVI s-a plasat pe primul joc în topul vânzărilor din Marea Britanie, în săptămâna lansării.

Mai mult, spre deosebire de titlul anterior din serie, Final Fantasy XVI este disponibil în exclusivitate pe o singură platformă: PlayStation 5. Într-o situație asemănătoare s-a aflat și Final Fantasy VII Remake, lansat în aprilie 2020 doar pe PlayStation 4, care s-a vândut în 3,5 milioane de exemplare în numai trei zile.

În schimb, Final Fantasy XV a înregistrat vânzări de 5 milioane de exemplare în prima sa zi pe rafturile magazinelor, jocul fiind lansat în noiembrie 2016 pe PlayStation 4 și Xbox One.

Final Fantasy XVI este disponibil acum, în exclusivitate pentru PlayStation 5. Cel mai probabil, Square Enix va lansa și o versiune pentru PC a jocului, dar nu a oferit încă detalii în acest sens.

Sursa: IGN

Urmărește Go4Games.ro pe Google News