Jucătorii nu își vor putea pilota singuri navele până la suprafața planetelor din Starfield

Autor: Adrian Popa | 16.06.2022
Jucătorii nu își vor putea pilota singuri navele până la suprafața planetelor din Starfield
Foto: Bethesda

Bethesda a publicat recent un clip video cu secvențe de gameplay din jocul Starfield. Cu această ocazie constatăm că titlul include multe lucruri impresionante: jucătorii pot explora 1.000 de planete din 100 de sisteme solare, pot construi structuri și nave, iar personajele pot fi personalizate în detaliu.

Din păcate, însă, jucătorii nu își vor putea pilota singuri navele din spațiu până la suprafața planetelor. Pentru a ajunge în locul dorit un jucător îl selectează, iar apoi este plasat direct acolo.

Potrivit lui Todd Howard, CEO-ul Bethesda, în Starfield spațiul și suprafețele planetelor sunt două „realități” separate.

Citește și: Unul dintre creatorii „Rick and Morty” anunță High on Life, un FPS hazliu

„Am decis devreme în proiect că la suprafață este o realitate, iar când ești în spațiu este o altă realitate”, a declarat el pentru IGN.

În Starfield accentul este pus pe explorarea planetelor din cele 100 de sisteme solare disponibile. (Foto: Bethesda)

Asta înseamnă că jocul nu va include zboruri cu navele în atmosferele planetelor. Practic, pe planete navele sunt elemente de decor care pot fi folosite doar pentru ca jucătorii să revină în spațiu.

Decizia dezvoltatorului este una controversată

Bethesda crede că acest lucru „nu este important” pentru jucători. Însă mulți dintre aceștia au contrazis compania pe platformele de socializare de pe internet.

Alții au susținut decizia și au spus, de asemenea, că tranziția fără întreruperi din spațiu către suprafață nu este importantă. Potrivit lor nici alte jocuri de succes similare nu au inclus așa ceva. Exemplele date sunt Borderlands 3 sau Mass Effect.

În alte jocuri, însă, navele pot fi pilotate de jucători până la suprafața planetelor. Exemple sunt No Man’s Sky sau Elite Dangerous.

Starfield va debuta pe piață în 2023. Acesta este primul titlu original pe care studioul îl realizează în ultimii 25 de ani

Urmărește Go4Games.ro pe Google News