Starfield, următoarea creație a studiourilor Bethesda, va sosi exclusiv pe platformele Xbox

Autor: Cosmin Aionita | 14.06.2021
Starfield, următoarea creație a studiourilor Bethesda, va sosi exclusiv pe platformele Xbox
Foto: Bethesda

Conferința Xbox + Bethesda de la E3 2021 a debutat în cel mai spectaculos mod cu putință, răspunzând anumitor întrebări ce au apărut imediat după ce Microsoft a anunțat achiziționarea publisher-ului Bethesda în toamna anului trecut. Astfel, prezentarea a început cu Starfield, noul joc pregătit de echipa de la Bethesda Game Studios.

Este vorba despre primul titlu original pe care studioul îl realizează în ultimii 25 de ani, după alte jocuri de succes precum The Elder Scrolls V: Skyrim sau Fallout 4. Starfield este numit “un RPG de generație următoare”, conceput special pentru noua generație de console și PC, și va permite jucatorilor să-și creeze propriile personaje cu care sa plece în explorarea unui întreg univers, cu o libertate de mișcare și decizie nemaintâlnită.

Bazat pe noul motorul grafic next-gen Creation Engine 2, Starfield va purta jucătorii printr-o călătorie în spațiul cosmic, în încercarea de a dezlega cel mai mare mister al umanității.

Starfield, destinat exclusiv platformelor Xbox

A fost lămurită și chestiunea platformelor pe care Starfield urmează să fie disponibil: în urma achiziției de către Microsoft, viitorul titlu realizat de Bethesda Game Studios își va face apariția numai pe platformele Xbox: consolele Xbox Series X|S, alături de PC-urile echipate cu sistemul de operare Windows 10.

Mai mult, a fost dezvăluită și data de apariție a jocului: Starfield va fi lansat pe 11 noiembrie 2022, pe consolele Xbox Series X|S și PC. Jocul va fi inclus încă din prima zi în abonamentul Xbox Game Pass destinat ambelor platforme.

Sursa: Bethesda.net

Urmărește Go4Games.ro pe Google News