Oficial: CD Projekt lucrează la un nou joc The Witcher. Ce tehnologie va fi folosită

Autor: Cosmin Aionita | 22.03.2022
Oficial: CD Projekt lucrează la un nou joc The Witcher. Ce tehnologie va fi folosită
Foto: CD Projekt

Anunțul pe care îl așteptau mulți iubitori de jocuri video a fost făcut: CD Projekt a confirmat că a început dezvoltarea următorului titlu din seria The Witcher, ce va porni o „nouă saga în cadrul francizei”.

De asemenea, producătorul polonez a decis sa renunțe la propriul motor grafic REDengine (folosit în titlurile companiei de până acum) în favoarea noului Unreal Engine 5, această mișcare pornind un parteneriat strategic, multi-anual, cu Epic Games.

The Witcher
Foto: CD Projekt

Conform acestei înțelegeri, CD Projekt nu va primi doar o licență pentru Unreal Engine 5, ci va contribui activ la dezvoltarea motorului grafic, precum și a viitoarelor versiuni de Unreal Engine, dacă va fi cazul. Inginerii CD Projekt vor colabora îndeaproape cu dezvoltatorii de la Epic Games, scopul principal fiind adaptarea Unreal Engine 5 pentru experiențele open-world.

Din păcate, în acest moment nu sunt disponibile detalii suplimentare despre viitorul joc The Witcher, cum ar fi perioada plănuită pentru dezvoltare sau o eventuală dată de lansare.

REDengine va rămâne totuși în uz în cadrul CD Projekt, acesta urmând să fie folosit în continuare pentru dezvoltarea viitorului expansion pack dedicat jocului Cyberpunk 2077.

Pe lângă Cyberpunk 2077, care a primit de curând upgrade-ul next-gen pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S, un update similar a fost promis și pentru The Witcher III: Wild Hunt.

Sursa: TheWitcher.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News