Țara care vrea să fie asociată cu jocurile video a interzis Final Fantasy XVI

Autor: Adrian Popa | 04.05.2023
Țara care vrea să fie asociată cu jocurile video a interzis Final Fantasy XVI
Foto: Square Enix

Final Fantasy XVI nu va fi lansat în Arabia Saudită după ce dezvoltatorii au refuzat să facă schimbări cerute de autoritățile de la Riad.

Vestea este una surprinzătoare dacă ținem cont de ofensiva pe care saudiții au lansat-o pe piața jocurilor video în ultimii ani. În vară vor organiza Gamers8, eveniment de eSports cu premii totale în valoare de 45 de milioane de dolari, iar Fondul Public de Investiții al statului arab a anunțat că plănuiește să investească, prin subsidiara sa Savvy Gaming Group, 38 de miliarde de dolari în industria de jocuri video.

Citește și: Olympic Esports Week va include 9 sporturi virtuale, printre care șah, dans și tir cu arcul

Comisia Generală pentru Media Audiovizuală a anunțat că Final Fantasy XVI nu a primit undă verde pentru a fi lansat în țară. Dezvoltatorul Square Enix a refuzat, potrivit instituției, să facă „ajustări necesare” și „modificări” ale conținutului din joc.

Nu știm, deocamdată, despre ce este vorba.

Anul trecut, Arabia Saudită a interzis filmele „Lightyear” și „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”. În cazul titlului Pixar, motivul l-a reprezentat un sărut între două persoane de același sex.

Final Fantasy XVI urmează să fie lansat pe 22 iunie 2023. Titlul va fi disponibil inițial doar pentru consola PlayStation 5.

Arabia Saudită este o piață destul de importantă pentru publisherii de jocuri video. Există aproximativ 21 de milioane de gameri în statul arab, iar numărul acestora crește rapid, potrivit Statista.

Sursa: GamesRadar

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News