Update-ul next-gen pentru The Witcher III a fost amânat. Care este motivul din spatele acestei decizii

Autor: Cosmin Aionita | 14.04.2022
Update-ul next-gen pentru The Witcher III a fost amânat. Care este motivul din spatele acestei decizii
Foto: CD Projekt RED

CD Projekt RED a anunțat, prin intermediul contului oficial de Twitter al seriei, ca mult-așteptatul update next-gen pentru The Witcher III va mai întârzia, lansarea, programată inițial pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an, urmând să fie amânată.

Motivul? Compania poloneză a decis să finalizeze dezvoltarea acestui update next-gen în cadrul propriului studio și să renunțe la colaborarea pe care o avea, în acest sens, cu partenerii externi. Deși CD Projekt nu a oferit detalii complete, mai multe surse indică faptul că polonezii apelaseră la Saber Interactive pentru a dezvolta acest update pentru The Witcher III. Mai exact, studiourile din Rusia ale Saber lucrau la acest proiect, iar CD Projekt a hotărât să întrerupă orice fel de colaborare cu companiile din Rusia și Belarus.

De altfel, cei de la CD Projekt au fost printre primele companii care au reacționat în urma invadării Ucrainei de către forțele militare rusești, hotărând să-și suspende activitatea în toate regiunile ce aparțin de Federația Rusă și Belarus (principalul aliat al Rusiei). Grupul CD Projekt și-a retras de la vânzare toate jocurile digitale și fizice și a oprit toate transporturile de produse fizice către aceste regiuni.

Loading mai rapid și ray tracing

Noua ediție de The Witcher III pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S ar urma să profite de dotările hardware ale acestor console, urmând să ofere o serie de îmbunătățiri vizuale și tehnologice, printre care timpi de încărcare mult mai rapizi și efecte grafice bazate pe ray tracing.

Toate aceste îmbunătățiri vor fi aplicate atât jocului de bază The Witcher III: Wild Hunt, cât și celor două expansion pack-uri Hearts of Stone și Blood and Wine, dar și restului de conținut suplimentar disponibil pentru acest titlu.

Ediția next-gen de The Witcher III: Wild Hunt ar urma să fie disponibilă sub forma unui produs de sine stătător pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S si PC sau sub forma unui update gratuit pentru cei care dețin deja versiunile originale ale jocului pentru PlayStation 4, Xbox One sau PC.

Sursa: The Witcher Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News