CD Projekt, autorii seriei The Witcher, suspendă vânzarile către Rusia

Autor: Cosmin Aionita | 04.03.2022
CD Projekt, autorii seriei The Witcher, suspendă vânzarile către Rusia
Foto: CD Projekt Group

Prin intermediul canelelor de social media oficiale, CD Projekt a anunțat că, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, a decis să-și suspende activitatea în toate regiunile ce aparțin de Federația Rusă și Belarus (principalul aliat al Rusiei). Astfel, grupul CD Projekt își va retrage de la vânzare toate jocurile digitale și fizice și va sista toate transporturile de produse fizice către aceste regiuni.

De asemenea, CD Projekt va înceta comercializarea jocurilor prin intermediul platformei GOG (Good Old Games) în Rusia și Belarus. Compania poloneză își declară astfel susținerea față de vecinii din Ucraina și, deși este conștientă că majoritatea gamerilor din cele două țări nu au nimic de-a face cu invazia din Ucraina, dorește să contribuie la semnalul de alarmă tras prin intermediul sancțiunilor aplicate țărilor agresoare.

CD Projekt, compania responsabilă pentru jocurile din seria The Witcher, pentru Cyberpunk 2077, dar și pentru serviciul de distribuție digitală GOG, se alătură astfel altor organizații care au impus sancțiuni împotriva Rusiei: Apple și-a întrerupt temporar vânzările și disponibilitatea anumitor servicii, iar Electronic Arts a decis să elimine echipele rusești și bieloruse din jocurile sale cu tematică sportivă. Mai mult, autoritățile din Ucraina fac un apel către marii jucători din industria gaming-ului de a suspenda toate serviciile de acest fel pentru utilizatorii din Rusia și Belarus.

Sursa: CD Projekt RED Facebook

Urmărește Go4Games.ro pe Google News