VIDEO: Gothic 1 Remake – Welcome to the Old Camp

Autor: Cosmin Aionita | 14.08.2023
VIDEO: Gothic 1 Remake – Welcome to the Old Camp
Foto: THQ Nordic

THQ Nordic a prezentat, cu ocazia showcase-ului anual din 2023, un nou trailer pentru remake-ul modernizat al primului joc din seria Gothic. Astfel, în secvențele de mai jos puteți admira porțiunea Old Camp din Valley of Mines, familiară pentru toți veteranii acestei serii de titluri RPG.

Proiectul acestui remake a început printr-un experiment: Gothic Playable Teaser, un soi de versiune demonstrativă, construită cu ajutorul Unreal Engine 4. Odată cu lansarea pe Steam a acestui teaser jucabil, cei de la THQ Nordic au oferit și un chestionar pentru fani, întrebându-i dacă își doresc un astfel de remake complet al primului titlu din seria Gothic.

Remake-ul Gothic este dezvoltat în Barcelona

Reacțiile la acest Gothic Playable Teaser, încercat de peste 180.000 de jucători, au fost în mare parte pozitive, iar majoritatea covârșitoare a răspunsurilor a fost în favoarea finalizării acestui proiect (94,8% dintre cele 43.000 de persoane care au completat chestionarul s-au declarat de acord cu realizarea acestui proiect).

Încurajați de feedback-ul pozitiv, THQ Nordic a confirmat că va începe dezvoltarea acestei noi versiuni de Gothic, la cârma proiectului aflându-se nou înființatul studio Alkimia Interactive din Barcelona.

Gothic Remake se află în dezvoltare pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC, nefiind dezvăluită încă o eventuală perioadă pentru lansarea acestui joc.

Jocul original va fi lansat pentru Nintendo Switch

Pe lângă acest proiect, THQ Nordic urmează să lanseze versiunea originală a primului Gothic pentru Nintendo Switch, sub denumirea de Gothic Classic. Acesta va fi disponibil pe consola Nintendo începând cu 28 septembrie 2023.

Sursa: THQ Nordic

Urmărește Go4Games.ro pe Google News