VIDEO: Noi secvențe din Remake-ul primului joc Gothic

Autor: Cosmin Aionita | 16.08.2022
VIDEO: Noi secvențe din Remake-ul primului joc Gothic
Foto: THQ Nordic

THQ Nordic a prezentat, cu ocazia showcase-ului anual din 2022, un nou trailer pentru remake-ul modernizat al primului joc din seria Gothic. Astfel, în secvențele de mai jos puteți admira porțiunea Old Mine, familiară pentru toți veteranii acestei serii de titluri RPG.

Proiectul acestui remake a început printr-un experiment: Gothic Playable Teaser, un soi de versiune demonstrativă, construită cu ajutorul Unreal Engine 4. Odată cu lansarea pe Steam a acestui teaser jucabil, cei de la THQ Nordic au oferit și un chestionar pentru fani, întrebându-i dacă își doresc un astfel de remake complet al primului titlu din seria Gothic.

Remake-ul Gothic este dezvoltat în Barcelona

Reacțiile la acest Gothic Playable Teaser, încercat de peste 180.000 de jucători, au fost în mare parte pozitive, iar majoritatea covârșitoare a răspunsurilor a fost în favoarea finalizării acestui proiect (94,8% dintre cele 43.000 de persoane care au completat chestionarul s-au declarat de acord cu realizarea remake-ului legendarului RPG din 2001).

Încurajați de feedback-ul pozitiv, THQ Nordic a confirmat că va începe dezvoltarea acestei noi versiuni de Gothic, la cârma proiectului aflându-se nou înființatul studio Alkimia Interactive din Barcelona.

Gothic Remake se află în dezvoltare pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC, nefiind dezvăluită încă o eventuală perioadă pentru lansarea acestui joc.

Sursa: THQ Nordic YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News