Samsung aduce noi funcții de gaming pe televizoarele sale mai vechi

Autor: Cătălin Niţu | 25.08.2023
Samsung aduce noi funcții de gaming pe televizoarele sale mai vechi
Foto: Profimedia Images

Spre diferență de smartphone-uri, pe care le schimbăm în principal după 2, 3 sau 4 ani, televizoarele sunt dispozitive cu un ciclu de upgrade mult mai lent, uneori putând păstra un singur model peste 10 ani. Astfel, este ciudat faptul că televizoarele inteligente, cele care acoperă acum majoritatea pieței, nu primesc foarte multe actualizări de-a lungul timpului și chiar pierd accesul la anumite funcții la doar câțiva ani distanță. Samsung pare însă să contrazică acest obicei și promite un nou update pentru modele mai vechi, care adaugă funcționalitate nouă.

Gaming Hub a fost o funcție care a debutat pe televizoarele Samsung din 2022, și care oferă acces la diverse servicii de streaming, precum Xbox Cloud Gaming și GeForce Now, putând rula jocurile direct pe televizor, fără un PC sau consolă. Această funcție va fi lansată și pe televizoarele Samsung lansate în 2020 și 2021, care nu aveau această capabilitate până acum. Astfel de actualizări sunt rare, întrucât și Samsung și LG, care folosesc sisteme de operare proprietare, aduc versiuni noi ale software-ului doar pe modelele noi, cele vechi fiind păstrate pe versiunea veche, cu actualizări de stabilitate sau repararea unor bug-uri.

Citește și: Netflix aduce streaming-ul de jocuri pe televizoare smart și PC-uri

Faptul că Samsung a anunțat acest update la Gamescom 2023 este surprinzător și binevenit pentru utilizatorii de televizoare ale companiei.

Cei care vor dori să ruleze jocuri de pe platformele de streaming vor putea conecta majoritatea controller-elor de gaming echipate cu Bluetooth la televizoare, inclusiv cele oficiale de la Sony și Microsoft.

Desigur, pentru acces la jocuri, utilizatorii vor trebui să se aboneze la platformele de streaming, și, în funcție de serviciu, să și cumpere jocurile individual.

În curând, și Netflix va oferi servicii de streaming pentru jocuri pentru abonații săi, funcționalitatea fiind deja în teste în aplicația de Smart TV și pe PC-uri.

Sursa: Go4it

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News