Samsung, dată în judecată deoarece televizoarele sale nu ar avea funcții de gaming promovate

Autor: Adrian Popa | 06.07.2023
Samsung, dată în judecată deoarece televizoarele sale nu ar avea funcții de gaming promovate
Foto: Profimedia Images

Un proces colectiv a fost deschis în California împotriva Samsung și retailerului Best Buy de către mai mulți clienți nemulțumiți.

Inițiatorii demersului susțin că de pe televizoarele achiziționate lipsesc caracteristici de gaming promovate de compania asiatică în materialele promoționale dedicate modelelor respective.

Este vorba despre tehnologiile Motion Xcelerator Turbo+, FreeSync și HDMI 2.1. Datorită unor astfel de caracteristici, modele Samsung au fost considerate unele dintre cele mai bune televizoare pentru gaming de pe piață. Aparent, aceste tehnologii lipsesc de pe unele televizoare pe care ar trebui să fie.

HDMI 2.1 permite transmiterea, pe televizoare, de semnal 4K/120 Hz de pe console precum Xbox Series X sau PlayStation 5.

Citește și: Netflix vrea să ofere jocuri pe televizoare, cu smartphone-ul pe post de controller

FreeSync este tehnologia proprietară a AMD pentru rată de refresh variabilă (VRR), care sincronizează rata de reîmprospătare a conținutului cu cea a dispozitivului.

Motion Xcelerator Turbo+ este un algoritm care îmbunătățește calitatea imaginilor cu multă acțiune prin eliminarea zonelor neclare sau a tremuratului. Acest lucru este posibil prin inserarea de noi cadre între cele existente.

Există cazuri în care versiunile cu ecrane de dimensiuni mai mici ale unor televizoare Samsung sunt livrate fără anumite caracteristici anunțate pentru modelul respectiv. De exemplu, de pe modelul The Frame TV de 43” lipsește rata de refresh de 120 Hz, prezentă pe versiunile mai mari.

Nu știm, deocamdată, despre ce televizoare Samsung este vorba în acest proces.

Sursa: Tom’s Guide

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News