School of Block: Joc în metavers, de tip Minecraft, care îi învață pe utilizatori despre NFT-uri și cripto

Autor: Adrian Popa | 12.09.2022
School of Block: Joc în metavers, de tip Minecraft, care îi învață pe utilizatori despre NFT-uri și cripto

O școală cripto a fost lansată, sub forma unui joc video de tip Minecraft, în metavers. Proiectul este rodul colaborării dintre furnizorul de portofele cripto hardware Ledger și agenția Swipe Back.

În School of Block, disponibil pe platforma The Sandbox, jucătorii învață despre beneficiile aduse de NFT-uri, dar și despre pericolele pe care acestea le ascund. În tot acest timp, utilizatorii pot câștiga astfel de active.

„Block” vinde la blockchain, tehnologia care servește ca fundație pentru multe active cripto, inclusiv criptomonedele și NFT-urile.

În School of Block, jucătorii trec prin încercări și au parte de aventuri care îi învață cum se pot proteja de înșelătoriile din domeniul cripto. Deși noile tehnologii Web 3.0 au adus o mulțime de inovații, care schimbă lumea în care trăim, mai ales în domeniul financiar, industria este plină de infractori care încearcă să îi înșele pe cei care doresc să facă bani rapid.

Citește și: „Pontifex” în Minecraft? Vaticanul vrea să propage credința în lumile virtuale

Totodată, multe dintre platformele bazate pe blockchain au o securitate care lasă de dorit, iar atacurile informatice masive, soldate cu pierderea a sute de milioane de dolari, sunt frecvente. De exemplu, jocul de tip pay-to-earn (P2E) Axie Infinity a fost, în martie, victima unuia dintre cele mai mari atacuri informatice din istorie. Hackerii au furat din blockchain-ul care susține titlul criptomonede în valoare de 625 de milioane de dolari. De aceea, nevoia de educație în domeniu este foarte mare.

„Astăzi educația este depășită, plictisitoare și prea complexă. Suntem încântați să ducem unelte educaționale Web 3.0 în universul Ledger”, a declarat Mo El-Sayed, responsabil cu proiectele educaționale și cu relația cu comunitatea la Ledger, compania care oferă portofele cripto hardware foarte sigure și apreciate, precum Ledger Nano S Plus și Ledger Nano X.

Token-ul din School of Block se numește SAND. Utilizatorii pot cumpăra criptomoneda de pe platforme precum Coinbase, iar apoi o pot folosi pentru a cumpăra NFT-uri în joc ce pot fi ulterior tranzacționate pe piețe online precum OpenSea.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News