Şefii serviciilor secrete din SUA le recomandă cetăţenilor să nu folosească aceste telefoane, deşi nu au prezentat motive concrete

Autor: Alex Manole | 16.04.2021
Şefii serviciilor secrete din SUA le recomandă cetăţenilor să nu folosească aceste telefoane, deşi nu au prezentat motive concrete
Foto: Pixabay

Şefii a şase servicii de informaţii din SUA, printre care NSA şi CIA, au spus că cetăţenii nu ar trebui să folosească telefoane Huawei. Compania chineză a fost la un pas să încheie parteneriate cu doi mari operatori telecom din America, Verizon şi AT&T, dar eforturile i-au fost zădărnicite în ultimul moment de factori politici.

Şefii serviciilor nu au prezentat probe concrete care să arate de ce aceste smartphone-uri sunt periculoase, iar până acum experţii independenţi în securitate nu au descoperit nimic suspect la dispozitivele produse de companie. Autorităţile din SUA acuză Huawei de legături strânse cu guvernul comunist de la Beijing şi cu serviciile de informaţii chineze. Compania, care a negat aceste acuzaţii, oferă pe piaţa din SUA smartphone-uri „la liber”, care pot fi achiziţionate din magazine.

Citește și: Obiectul, pe care îl folosești zilnic, care are de opt ori mai multe bacterii decât colacul de WC. Iată cu ce îl poți curăța

Huawei a fost fondată de un fost inginer din armata chineză. Unii politicieni americani au numit compania „un braţ al guvernului din China”.

Potrivit şefului FBI, Chris Wray, guvernul nu trebuie să lase o companie sau o entitate care nu împărtăşeşte valorile democratice ale Statelor Unite să dobândească o poziţie puternică pe piaţa de telecomunicaţii, pe care să o folosească apoi pentru acţiuni de spionaj.

Mai mulţi parlamentari americani iau în calcul introducerea unei legi prin care să se interzică folosirea (de către angajaţii din sectorul public) dispozitivelor Huawei şi ZTE.

„Huawei se bucură de încrederea guvernelor şi clienţilor din 170 de ţări şi nu presupune riscuri informatice mai mari decât orice alt producător”, a declarat un purtător de cuvânt al Huawei pentru canalul american de televiziune CNBC.

Sursa: Go4it.ro

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News
Comentarii
  • Andu spune:

    Prostia și disperarea americanilor atinge paroxismul

  • Sorin spune:

    Care Democratie Americana? Jandarmul Mondial care calca cu cizmele lui peste milioane de cadavre?

  • Paul spune:

    La modul general CIA introduce in soft un backdoor pentru apelare si controlal dispozitivului oricand. HUAWEY nu a respectat regula si nu a introdus in soft aceasta. Prima masura a fost arestarea ficei patronului ptr. „spionaj”. Nu a avut efect si acum in lipsa de altceva sugereaza sa nu cumparam.

    • Cetățean revoltat spune:

      Și de ce ai cumpăra un jeg făcut de comuniști?
      Să moară China!

      • me spune:

        Pai si iPhone de cine e facut tovarase? Nu tot de chinezi? Citeste ce scrie pe spate. Normal ca nu for sa cumpere lumea Huawei. Nu mai pot spiona ei dupa bunul lor plac

  • Mariata spune:

    Ei!!!!! Ca sa vezi și eu am unu cumpăratde 2ani dar abia acum l, am pus în funcțiune, cel vechi stricindu, se.

    Ce, ti este și cu chinezii ăștia.

    m

  • Raptee spune:

    După comentariu și tu ești român…. Sau îți e rușine… Cumpără un metru jumate de sfoară și un săpun Cheia și eliberează pământul de o „c_ _vă” mizerabilă, săracă, incultă, hoață și proastă… Sigur nu va ști nimeni că ai dispărut…nici măcar că ai existat vreodată….

  • Anton spune:

    Marș în China sau Rusia dacă nu ți place SUA. La majoritatea oamenilor deștepți le place și i reprezintă.

  • Vasile spune:

    Până și celebrele iPhone sunt fabricate in China.
    Huawei, spre deosebire de alte firme „agreate” de americani, nu le-au dat mită acestora.
    De aici aversiunea față de produsele rele și dușmănoase chineze….???

  • Gheorghe spune:

    Toate tarile încearcă să folosească orice mijloace pentru a obține informații. Și nu numai tarile. Toate tarile și companiile încearcă să-și protejeze datele ce le pot afecta economic sau militar.

  • Alpha spune:

    Este o recomandare, deci nu este ceva impus. Este ca și cum în 60-70 recomandarea ar fi ca să nu mai cumpere nimeni produse (grâu, lemn, tractoare, etc) din România ca sunt niște comuniști.
    Pana la urma nimeni n-ar trebui sa fie constrâns în a lua decizii.

  • Ion Labaru spune:

    Jos Imperialismul !!! Jos exploatarea omului de către om !!!! Jos Banditismul !!!

  • adrian spune:

    E simplu. Le fură chinezii datele. Nu e nimic foarte complicat la mijloc. În plus, fiind la liber, e ca la noi. Pot fi folosite pentru terorism, deoarece nu există o trasabilitate clară a telefonului. De aceea la noi vor să interzică cartelele prepay. Pot fi folosite de teroriști și alți oameni care desfășoară activități ilegale.

  • Omul Invizibil spune:

    Folosiți iPhone.

  • Ciprian L spune:

    Sigur că sunt supărați că pot fura chinezii datele, că nu le pot fura ei.

  • victor spune:

    Citind articolul si mai apoi comentariile, am reusit sa imi fac o imagine mai clara …. educație 0, cultura 0 – idioțenie maxima si lipsa de respect fata de voi înșivă – totala. Valabile pentru comentariile vulgare…!!!