Șeful Xbox a spus de ce nu există o versiune de Minecraft pentru PS5

Autor: Adrian Popa | 26.06.2023
Șeful Xbox a spus de ce nu există o versiune de Minecraft pentru PS5
Foto: Profimedia Images

Șeful Xbox, Phil Spencer, a declarat că nu există o versiune pentru PlayStation 5 a celui mai popular joc din lume, Minecraft, deoarece Sony nu a trimis Mojang un kit pentru dezvoltatori.

Spencer spune că japonezii au fost „reticenți” să trimită kit-ul. Este posibil ca Sony să nu fi dorit să îi ofere acces la unele informații studioului care aparține marii rivale Microsoft.

„Sony a fost reticentă să ne trimită kit-uri de dezvoltare pentru PlayStation 5, ceea ce ne-a pus într-un dezavantaj față de alți dezvoltatori”, a explicat șeful Xbox, într-o mărturie făcută recent la Federal Trade Commission (FTC). Instituția se opune preluării Activision Blizzard de către Microsoft.

Citește și: Microsoft, amendă de 20 de milioane de dolari după ce a colectat ilegal date ale utilizatorilor copii

Compania nu pregătește un upgrade pentru Xbox Series X

Spencer a mai spus, într-un interviu recent, că nu este pregătită, deocamdată, o nouă versiune de consolă Xbox Series X. „În acest moment suntem mulțumiți cu hardware-ul pe care îl avem”, a explicat el.

Modelele Xbox Series X/S sunt disponibile de trei ani pe piață. Series S este disponibilă, mai nou, într-o nouă versiune, cu capacitate de stocare internă de 1 TB. Noua consolă Carbon Black costă 350 de dolari.

În afară de culoare și stocare, dispozitivul are aceleași caracteristici tehnice ca modelul inițial.

Minecraft este cel mai popular joc video din istorie, cu peste 238 de milioane de copii vândute la nivel global.

Sursa: TechRadar

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News