Seria Metal Gear este în continuare un succes. Pragul depășit la cinci ani de la debutul ultimului joc

Autor: Adrian Popa | 07.08.2023
Seria Metal Gear este în continuare un succes. Pragul depășit la cinci ani de la debutul ultimului joc
Foto: Steam

Seria de jocuri video Metal Gear se bucură în continuare de succes comercial, deși ultimul titlu, Metal Gear Survive, a fost lansat în 2018. Franciza a depășit pragul de 60 de milioane de copii vândute în total în cei 36 de ani de existență, potrivit unor informații publicate pe site-ul Konami.

Deși ultimul titlu a debutat pe piață în urmă cu cinci ani, jocurile s-au vândut în peste 700.000 de copii în ultimul an. Performanța ne aduce aminte de cea a jocului GTA 5, care continuă să fie o mină de aur pentru creatorii săi.

Seria a fost lansată în 1987, odată cu jocul Metal Gear, disponibil pentru consola NES. Metal Gear Solid, titlul conceput de Hideo Kojima care a făcut franciza celebră, a debutat pe PlayStation 1 în 1998.

Citește și: Tactică dintr-un joc video, folosită de soldați reali pentru a învinge un robot militar

Vânzările jocurilor vor crește în continuare. În octombrie, Konami va publica Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1, care include Metal Gear Solid 1,2,3, jocul original și Snake’s Revenge. Colecția va fi disponibilă pentru platformele PC, Nintendo Switch, PS5 și Xbox Series X/S.

Konami lucrează și la un remake al Metal Gear Solid 3, numit Metal Gear Solid Delta: Snake Eater.

Sursa: VG247

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News