Serviciul GeForce Now, disponibil prin intermediul Edge pe consolele Xbox

Autor: Adrian Popa | 27.10.2021
Serviciul GeForce Now, disponibil prin intermediul Edge pe consolele Xbox
Foto: Profimedia Images

Serviciul de streaming de jocuri video Nvidia GeForce Now este disponibil și prin intermediul browserului Edge de pe consolele Xbox One și Xbox Series S / X.

Anunțul vine la scurt timp după ce o nouă versiune a programului de navigare pe internet a debutat pe piață. Acesta era deja compatibil din start cu serviciul rival Google Stadia.

Nvidia susține că platforma sa oferă performanțe mai bune decât consola Xbox Series X și că jucătorii se pot bucura de titluri care nu sunt încă disponibile pe Xbox.

Însă unele dintre jocurile populare de pe GeForce Now, precum „Death Stranding”, nu pot fi rulate, deocamdată cel puțin, prin intermediul Edge de pe Xbox. Jocul nici măcar nu apare în rezultatele căutărilor (excepția fiind, se pare, Rusia). În schimb, posesorii de console Xbox pot juca „Dota 2”.

Noul browser Edge pentru console mai vine cu suport pentru versiunea web Discord, dar și pentru mouse sau tastatură.

Deocamdată, serviciul GeForce Now pentru browserul Edge de pe Xbox este disponibil în versiune beta.

Serviciile de streaming de jocuri video capătă popularitate și elimină din ecuație platformele. Potrivit Markets and Markets, piața de gaming în cloud va atinge o valoare de 3,1 miliarde de dolari în 2024, față de 306 milioane de dolari în 2019. Alți jucători importanți de pe piață sunt, pe lângă Nvidia, Google (Stadia), Sony (PS Now), Blade (Shadow) sau Amazon (Luna).

Sursa: NME

CITEȘTE ȘI:

Xbox primește un nou browser Edge, compatibil cu Google Stadia și Discord web

Upgrade major pentru GeForce Now: noua generație de Cloud Gaming de la NVIDIA

Cinci produse de gaming aflate acum la reducere la Altex, eMAG și alte magazine

Urmărește Go4Games.ro pe Google News