Upgrade major pentru GeForce Now: noua generație de Cloud Gaming de la NVIDIA

Autor: Cosmin Aionita | 22.10.2021
Upgrade major pentru GeForce Now: noua generație de Cloud Gaming de la NVIDIA
Foto: NVIDIA

NVIDIA a anunțat noua generație de platformă cloud gaming – care livrează performanțe similare cu o placă video GeForce RTX 3080 prin intermediul GeForce Now – disponibilă exclusiv într-un abonament cu performanțe înalte.

Abonamentul GeForce Now RTX 3080 oferă gamerilor acces la cel mai mare salt de performanță din istoria platformei, cu cloud gaming la cele mai înalte rezoluții, un număr mare de cadre pe secundă și latență scăzută.

Fiecare GeForce Now SuperPOD din cloud constă în 1000 de plăci grafice care livrează peste 39 de petaflopi de putere. Fiecare instanță are 35 de teraflopi de performanță, aproape de trei ori mai mult decât o consolă Xbox Series X.

Jensen Huang, fondatorul și CEO-ul NVIDIA, a spus:

Gaming-ul se bucură de o expansiune pe mai multe decenii pe măsură ce tehnologia continuă să facă noi experiențe de gaming posibile. Acum există mai multe genuri ca niciodată. Granițele dintre gaming, sport, artă și social devin din ce în ce mai încețoșate în jocuri. În timp ce continuăm să livrăm cea mai avansată tehnologie de gaming cu GeForce RTX, ne-am dedicat timp în ultimul deceniu să rafinăm și să extindem gaming-ul în cloud prin GeForce Now, astfel încât să aducem cea mai bună platformă de gaming către oricine are un computer. Ma bucur să anunț a doua generație de GeForce Now SuperPOD – este un salt imens înainte.

GeForce Now cloud gaming
Foto: NVIDIA

Gaming de ultimă generație pe aproape orice dispozitiv

Noul abonament GeForce Now RTX 3080 permite jocurilor să ruleze la 1440p pe Mac și PC, 4K HDR pe NVIDIA SHIELD și până la 120 FPS folosind aplicațiile pentru PC, Mac și Android. Membrii GeForce Now RTX 3080 vor avea acces exclusiv la build-uri din cloud cu RTX 3080, cele mai lungi sesiuni de gaming și cel mai mult control asupra setărilor persistente din jocuri.

Folosind tehnologia NVIDIA Adaptive Sync, GeForce Now promite să reducă latența sistemului și sincronizarea cadrele pentru a oferi cel mai fluid gameplay în cloud. În timp ce majoritatea utilizatorilor vor experimenta o reducere semnificativă a latenței, membrii RTX 3080 care joacă la 120 FPS vor observa cele mai mari beneficii prin sincronizarea numărului mare de cadre pe secundă. În modul cu cea mai scăzută latență, acești abonați pot experimenta o latență totală care ajunge și la 60ms – comparabilă cu cele mai noi console.

Cele mai populare jocuri

Membrii GeForce Now au acces la peste 1100 de jocuri, cu lansări noi în fiecare săptămână. Catalogul extins oferă multe dintre cele mai jucate jocuri din lume, cu titluri free-to-play precum Fortnite, DOTA 2, Apex Legends, Destiny 2 și multe altele.

De asemenea, membrii GeForce Now au acces și la multe titluri majore care vin în această toamnă și iarnă cu efecte RTX integrate, precum Far Cry 6, New World, Marvel’s Guardians of the Galaxy, Dying Light 2 și NARAKA: BLADEPOINT. Printre cele mai recente adiții se numără câteva jocuri dintre cele mai mari francize de la Electronic Arts: Battlefield, Mirror’s Edge, Unravel și Dragon Age.

Titlurile adăugate pe GeForce Now în cel mai recent update sunt următoarele:

  • Disciples: Liberation (Steam și Epic Games Store)
  • ELYON (Steam)
  • Riders Republic („Trial Week” pe Ubisoft Connect)
  • Rise of the Tomb Raider 20 Year Celebration (Epic Games Store)
  • Sword and Fairy 7 (Steam)
  • The Forgotten City (Steam și Epic Games Store)
  • Legend of Keepers (Steam și Epic Games Store)
  • New World (Steam)
  • Townscaper (Steam)

Disponibilitate și preț

Membrii care au abonamente GeForce Now Founders sau Priority beneficiază de Early Access la precomandă pentru GeForce Now RTX 3080 chiar acum. Abonamentul pentru 6 luni costă 99.99€, cu disponibilitate pentru America de Nord în noiembrie și pentru Europa în decembrie. Precomenzile vor fi disponibile pentru publicul larg mai târziu în această lună. Abonamentul Priority continuă să fie disponibil e la 9.99€ pe lună. Acești abonați primesc acces la build-uri cu RTX activat, sesiuni extinse de joc și acces mai rapid la serverele de gaming. Cei care își fac un abonament nou Priority vor putea face precomandă pentru GeForce RTX 3080 după înregistrare.

GeForce Now cloud gaming
Foto: NVIDIA

Sursa: NVIDIA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News