Noul Call of Duty din 2020, dezvăluit de o promoție la chipsuri?

Autor: Cosmin Aionita | 27.07.2020
Noul Call of Duty din 2020, dezvăluit de o promoție la chipsuri?
Foto: Activision

Suntem la finele lunii iulie, iar Activision încă nu a dezvăluit jocul Call of Duty ce urmează să fie lansat în toamna acestui an. De obicei, acest anunț avea loc în luna mai a fiecărui an, iar secvențele de gameplay din joc erau prezentate la ediția E3 din respectivul an. Având în vedere că 2020 este totuși special, întreaga viață și activitate de pe glob fiind afectată de COVID-19, nu ar trebui să ne mire că Activision nu a dezvăluit încă viitorul Call of Duty.

Totuși, se pare că nu suntem departe de acest moment: colegii de la TheGaming Revolution au descoperit o campanie publicitară a celor de la Doritos, prin intermediul căreia ne este dezvăluit numele noului Call of Duty din acest an: Call of Duty: Black Ops Cold War.

Promoția celor de la Doritos, ce oferă posibilitatea de a câștiga un număr duble de puncte de experiență în cadrul jocului, ar urma să pornească pe 5 octombrie 2020, însă asta nu garantează că jocul Call of Duty: Black Ops Cold War va fi, la rândul său, disponibil la acea dată. Spre exemplu, o promoție similară a avut loc și anul trecut pentru Call of Duty: Modern Warfare și a început pe 1 octombrie, jocul fiind lansat abia pe 25 octombrie. În 2020, din cauza pandemiei, data de lansare a jocului Call of Duty: Black Ops Cold War s-ar putea să fie chiar și mai târzie.

Rezultat al luptei dintre studiourile Activision

După ce anul trecut am avut parte de o revenire în universul Modern Warfare, se pare că, în 2020, Call of Duty se pregătește de o nouă iterație a subseriei Black Ops, de dezvoltare fiind din nou responsabil studioul Treyarch. Și, pe lângă războiul rece din jocul propriu-zis, se pare că și în rândurile studiourilor patronate de Activision a avut loc un conflict: Treyarch ar fi preluat sarcinile de producție după ce Raven Software și Sledgehammer Games nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor.

De altfel, nici în tabăra Treyarch lucrurile nu au fost liniștite: după 13 ani, Jason Blundell, unul dintre conducătorii studioului, a “părăsit corabia” în luna martie a acestui an. Din fericire, plecarea acestuia nu ar trebui să fi avut vreun efect major asupra dezvoltării propriu-zise a jocului Call of Duty: Black Ops Cold War.

Când va fi dezvăluit Call of Duty: Black Ops Cold War în mod oficial?

Având în vedere că Activision și Sony Interactive Entertainment au o relație de lungă durată, noile jocuri ale seriei Call of Duty fiind prezentate pe consolele PlayStation, dezvăluirea oficială a viitorului Call of Duty: Black Ops Cold War ar putea avea loc la următorul event digital pregătit de Sony.

Dupa ce, în iunie, Call of Duty: WWII a fost oferit drept joc gratuit pentru abonații PlayStation Plus, toată lumea se aștepta la prezența noului Call of Duty în cadrul evenimentului dedicat consolei PlayStation 5. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, deci va mai trebui să avem puțină răbdare până când Call of Duty: Black Ops Cold War va fi confirmat oficial.

Sursa: Engadget, TheGaming Revolution

Urmărește Go4Games.ro pe Google News