Crysis Remastered Trilogy sosește în toamna acestui an. Cum arată remasterizările în comparație cu edițiile originale

Autor: Cosmin Aionita | 17.08.2021
Crysis Remastered Trilogy sosește în toamna acestui an. Cum arată remasterizările în comparație cu edițiile originale
Foto: Crytek

După ce, în toamna anului trecut, Crytek a lansat ediția remasterizată a primului joc Crysis pentru PC și console, studioul va recidiva anul acesta cu Crysis Remastered Trilogy, un pachet ce urmează să includă remaster-uri pentru toate cele trei jocuri ale seriei. Și de această dată Crytek colaborează cu Saber Interactive, Crysis Remastered Trilogy fiind așteptat în toamna lui 2021.

Atât primul Crysis, cât și Crysis 2 și Crysis 3 au fost retușate și adaptate pentru a rula pe platformele moderne, Crysis Remastered Trilogy urmând să fie disponibil pentru PlayStation 4, Xbox One, PC și Nintendo Switch. De asemenea, edițiile pentru PS4 și Xbox One vor rula, prin backwards compatibility, și pe noile PlayStation 5, respectiv Xbox Series X|S. De altfel, cei de la Crytek au realizat un clip comparativ între edițiile originale ale jocurilor, rulate pe Xbox 360, și cele remasterizate, rulate pe o consolă Xbox Series X.

Remasterizarea primului Crysis a pus accentul pe Ray Tracing

Dezvoltată în colaborare cu Saber Interactive, versiunea remasterizată a primului Crysis a fost îmbunătățită cu ajutorul texturilor de rezoluție înaltă (8K), modelelor revizuite, utilizării unor efecte precum temporal anti-aliasing, screen space directional occlusion (SSDO), a iluminării globale bazate pe voxeli (SVOGI), depth of field de cel mai înalt nivel calitativ, motion blur sau parallax occlusion mapping.

Au fost adăugate ceață volumetrică, efecte noi de particule, raze de lumină, screen space reflections și, precum și efecte de Ray Tracing realizate în mod software, disponibile chiar și pe console. Versiunea pentru PC a jocului Crysis Remastered oferă suport pentru tehnologia NVIDIA DLSS și efectele de Ray Tracing hardware RTX.

Pachetul Crysis Remastered Trilogy va fi lansat în toamna acestui an.

Sursa: Crytek YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News