Cum arăta Duke Nukem Begins, jocul anulat înainte de lansare

Autor: Cosmin Aionita | 09.08.2021
Cum arăta Duke Nukem Begins, jocul anulat înainte de lansare
Foto: Gearbox Software

Gregor Punchatz, fostul director al companiei de animație Janimation, a publicat pe Internet trailer-ul unui joc Duke Nukem pe care Gearbox Software l-ar fi avut în dezvoltare în jurul anului 2008. Titlul ar fi fost Duke Nukem Begins, iar jocul s-ar fi dorit un soi de “origin story” al personajului, nefiind însă anunțat în mod oficial niciodată. Mai mult, Duke Nukem Begins n-a văzut niciodată lumina zilei, fiind anulat din cauza disputelor legale din jurul mărcii Duke Nukem.

Totuși, cei de la Janimation fuseseră însărcinați de Gearbox Software cu crearea trailer-ului, ce ar fi trebuit să sumarizeze destul de bine gameplay-ul acestui joc Duke Nukem. După cum puteți vedea în secvențele de mai jos, Duke Nukem Begins ar fi fost un third person shooter, ce ar fi putut fi abordat chiar și în mod multiplayer co-op de patru jucători simulatan. Totuși, jocul ar fi păstrat arsenalul emblematic din Duke Nukem 3D, precum și tipurile de inamici caracteristice universului creat de 3D Realms.

Duke Nukem a făcut trecerea de la 3D Realms la Gearbox

În acea perioadă, Take-Two Interactive și 3D Realms se confruntau în instanță, iar fanii ce așteptau Duke Nukem Forever de două decenii pierduseră orice urmă de speranță. Gearbox a intervenit, achiziționând drepturile pentru marca Duke Nukem și o parte a echipei dezvoltatoare, finalizând Duke Nukem Forever și lansând jocul în 2011.

Mai târziu, Gearbox Software și 3D Realms și-au disputat din nou, în instanță, drepturile pentru musculosul erou blond. În prezent, ambele companii aparțin de aceeași entitate – Embracer Group –, deci realizarea unui nou joc Duke Nukem ar putea fi mai facilă, dacă un astfel de proiect ar primi undă verde.

Duke Nukem Forever a fost lansat în 2011, pentru PlayStation 3, Xbox 360 și PC, jocul nefiind prea bine primit de presa de specialitate și de către fani. Ulterior, Gearbox Software a lansat Duke Nukem 3D 20th Anniversary, o ediție remasterizată și adăugită a clasicului first person shooter din anii ’90.

Sursa: Darkside of Gaming

Urmărește Go4Games.ro pe Google News