Debut de gameplay pentru Six Days in Fallujah: întâmplări reale, medii de joc procedurale

Autor: Cosmin Aionita | 25.03.2021
Debut de gameplay pentru Six Days in Fallujah: întâmplări reale, medii de joc procedurale

Victura și Highwire Games, prin intermediul colegilor de la IGN, au dezvăluit primele secvențe de gameplay din Six Days in Fallujah, first person shooter-ul militar inspirat din evenimentele reale din cea de-a doua bătălie de la Fallujah din 2004. După cum producătorii au promis, până și întâmplările din trailer-ul de mai jos sunt inspirate din evenimente reale și reproduse după povestea Sergentului Jason Kyle, veteran al Armatei Americane.

De asemenea, producătorii lui Six Days in Fallujah vor să transforme experiența oferită de joc într-una imprevizibilă și dinamică, precum sunt situațiile de război pe care încearcă să le portretizeze. În acest sens, vor fi folosite medii de joc procedurale, generate aleatoriu în fiecare sesiune, pentru a evita scenariile în care jucătorii „învață” hărțile deja existente.

Un shooter realizat după relatările celor implicați în conflictul real

Jocul încearcă să spună povestea celei de-a doua bătălii pentru controlul orașului Fallujah, din 2004, după ce întreaga regiune ajunsese sub controlul organizației teroriste Al Qaeda. Această confruntare s-a dovedit a fi unul dintre cele mai dificile conflicte militare pe care forțele Occidentului le-au avut de înfruntat de la războiul din Vietnam din 1968 și până atunci.

Pentru a atinge acest obiectiv, Victura și studioul Highwire Games au colaborat cu pușcași marini și soldați ce au luptat în această bătălie pentru controlul orașului Fallujah, petrecând peste trei ani cu dezvoltarea unor tehnologii și mecanici de joc care să aducă acest joc cât mai aproape de experiența reală a unui conflict armat.

Peste 100 de pușcași marini, soldați și civili irakieni, ce au luat parte la evenimentele din Fallujah din 2004, au împărtășit poveștile lor cu echipa producătoare, oferindu-le fotografii sau înregistrări video din acele momente. Jocul încearcă astfel să dea voce și acestor persoane, redând poveștile lor din perspectivă first person, în stilul unui material documentar. Conform producătorilor, Six Days in Fallujah își propune să fie cel mai autentic shooter militar lansat până acum și să relateze aceste evenimente cu integritatea pe care acestea o merită.

Six Days in Fallujah va fi lansat în cursul anului 2021, în versiuni pentru PC și console.

Sursa: IGN, All Games Delta

Urmărește Go4Games.ro pe Google News