DOOM Eternal renunță la Invasion Mode. Ce va primi jocul în schimb

Autor: Cosmin Aionita | 06.07.2021
DOOM Eternal renunță la Invasion Mode. Ce va primi jocul în schimb

Pandemia de coronavirus și-a lăsat amprenta nu doar asupra procesului de producție a unor jocuri, ale căror lansări au fost amânate din această cauză, ci și asupra a ceea ce numim suport post lansare pentru unele titluri. Mai exact, conținutul suplimentar, gratuit sau contra cost, oferit după apariția unui joc pe piață. Iar un astfel de caz este DOOM Eternal, shooter-ul celor de la id Software.

În momentul dezvăluirii sale inițiale, producătorii au promis, pentru DOOM Eternal, un mod de joc special – Invasion Mode –, prin intermediul căruia sesiunile de joc ale unor utilizatori puteau fi “invadate” de alți jucători, sub forma unor monștri mult mai puternici decât cei întâlniți în mod obișnuit. Din păcate, în momentul lansării jocului DOOM Eternal din primăvara anului trecut, acest mod nu a fost inclus, fiind oferite promisiuni conform cărora Invasion Mode urma să fie adăugat prin intermediul unui viitor update.

Invasion Mode, înlocuit de un viitor Horde Mode

Între timp însă, forțați de condițiile de lucru impuse de pandemia pe care încă o trăim, dar și luând în considerare elementele apreciate de comunitate în DOOM Eternal și cele două DLC-uri majore ale sale (The Ancient Gods: Parte One și Part Two), cei de la id Software au decis să meargă într-o direcție diferită. Astfel, a fost abandonată ideea implementării acestui Invasion Mode; în schimb, jucătorii de DOOM Eternal urmează să primească un nou mod single player: Horde Mode, în care vor putea lupta împotriva valurilor interminabile de monștri din iad.

De asemenea, vor fi aduse schimbări componentei multiplayer BATTLEMODE, mai multe detalii urmând să fie comunicate în cadrul QuakeCon 2021, eveniment digital ce va avea loc în perioada 19 – 21 august 2021.

DOOM Eternal a fost lansat, în 2020, în ediții pentru PlayStation 4, Xbox One, PC și Nintendo Switch, primind recent un update ce îi adaugă versiuni native pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S, precum și suport NVIDIA RTX și DLSS pe PC.

Sursa: id Software Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News