QuakeCon 2021 va fi un eveniment strict digital

Autor: Cosmin Aionita | 17.05.2021
QuakeCon 2021 va fi un eveniment strict digital
Foto: Bethesda

Din păcate, încă unul dintre evenimentele dedicate gamerilor din această vară va fi organizat doar în regim online. Este vorba despre QuakeCon 2021, ediția din acest an a convenției ce reunea fanii first person shooterelor de la id Software. Este al doilea QuakeCon consecutiv ce se va transmis doar online, după ediția din 2020.

Motivul pentru care organizatorii au luat această decizie este simplu: din cauza situației create de pandemia de COVID-19, doar asa poate fi asigurată siguranța și sănătatea echipei de organizare, a voluntarilor și a comunității de fani. Astfel, QuakeCon 2021 se va desfășura în format digital și urmează să fie transmis online, în perioada 19 – 21 august 2021.

QuakeCon se alătură astfel unei serii întregi de evenimente de gaming ce au migrat strict către mediul online și vor rămâne acolo și în cursul acestui an: E3 2021 va avea loc în regim digital între 12 și 15 iunie, EA Play Live va fi transmis pe 22 iulie, în timp ce Gamescom 2021, în trecut cea mai mare convenție europeană dedicată jocurilor video, se va desfășura în regim digital la finele lunii august.

Un sfert de secol de Quake

În privința surprizelor pregătite pentru QuakeCon 2021, organizatorii încă preferă să păstreze misterul, oferind promisiunea că vor dezvălui mai multe detalii în cursul lunii iunie a acestui an.

Totuși, anul 2021 marchează cea de-a 25-a aniversare a seriei Quake, iar momentul s-ar putea să fie marcat de un anunț al unui nou joc din această franciză.

Sursa: Bethesda.net

Urmărește Go4Games.ro pe Google News