DOOM – primul gameplay teaser şi secvenţe din versiunea anulată

Autor: Cosmin Aionita | 19.05.2015
DOOM – primul gameplay teaser şi secvenţe din versiunea anulată

Bethesda tocmai a publicat primul teaser cu secvenţe de gameplay din DOOM, reboot-ul seriei care a cimentat locul first person shooter-erelor în vârful piramidei actuale a jocurilor video. Din păcate, acest teaser este extrem de scurt, nedepăşind trei secunde de gameplay efectiv.

Din fericire, vom avea parte de o dezvăluire completă a gameplay-ului din DOOM în cadrul conferinţei de presă pe care Bethesda o va susţine cu ocazia E3 2015, evenimentul fiind planificat pentru data de 14 iunie 2015.

Noul DOOM va avea la bază un nou motor grafic – id Tech 6, primul dezvoltat de studioul id Software fără aportul programatorului John Carmack. id Tech 6 va permite rularea la rezoluţie 1080p şi 60 FPS, noul DOOM fiind dezvoltat pentru PC, PlayStation 4 şi Xbox One.

În ceea ce priveşte gameplay-ul, noul DOOM îşi propune să se întoarcă la formula din primele două jocuri ale seriei, punând accentul pe luptele rapide împotriva unor cantităţi impresionante de monştri veniţi din iad. Demonii vor putea macelăriţi procedural, fiecare bucăţică din corpurile acestora putând fi sfâşiată independent. De acelaşi tratament va putea „beneficia” şi personajul jucabil, în cazul în care un demon reuşeşte să-l doboare.

Sănătatea se va regenera prin intermediul medi-pack-urilor, iar luptele vor fi dinamizate prin posibilitatea de a face double jump sau de a folosi un jetpack. Arme clasice precum shotgun-ul, drujba sau plasmagun-ul vor reveni, iar un monstru slăbit va putea fi executat în stil Mortal Kombat, prin realizarea unor „fatalităţi”.

Totuşi, nu aceasta a fost viziunea iniţială asupra jocului, în primă fază dorindu-se ca DOOM 4 (la vremea aceea nu se renunţase încă la cifra din coadă) să fie un shooter mult mai modern. Bethesda nu a considerat viabilă însă această variantă a jocului, anulând-o şi repornind proiectul de la zero. Mai jos puteţi urmări câteva secvenţe din varianta iniţială a jocului.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News