Un jucător de șah conduce în clasamentul celor mai bine plătiți oameni din esports în 2020

Autor: Adrian Popa | 15.01.2021
Un jucător de șah conduce în clasamentul celor mai bine plătiți oameni din esports în 2020
Magnus Carlsen (Foto: Profimedia Images)

Un campion mondial la șah a fost cel mai bine plătit om din industria esports în 2020, potrivit unui studiu realizat de Unikrn.

Norvegianul Magnus Carlsen, în vârstă de 30 de ani, a câștigat anul trecut 511.000 de dolari din competiții virtuale, găzduite de platforma Chess24.

„Când oamenii se gândesc la esports au în minte CS:GO, DOTA sau League of Legends, dar nu șahul. Magnus Carlsen este un campion fantastic, care domină circuitul de mai mulți ani”, a declarat un purtător de cuvânt al Unikrn.

Citește și: Surorile Alexandra și Andrea Botez, jucătoare de șah, au semnat cu compania de esports Envy Gaming

De altfel, din top 50 al oamenilor din esports cu cele mai mari venituri consemnate în 2020 fac parte cinci persoane care au câștigat banii pe Chess24. Alte jocuri care au generat venituri mari pentru jucătorii profesioniști sunt Call of Duty și DOTA 2.

Jocul video pentru care au fost oferite cele mai mari premii totale în 2020, de peste 15 milioane de dolari, a fost Counter-Strike: Global Offensive.

Deși timpul petrecut de oameni în jocurile video a crescut substanțial anul trecut, pe fondul pandemiei, sumele oferite ca premii gamerilor profesioniști au scăzut dramatic, de la 55 de milioane de dolari în 2019, la 11 milioane de dolari anul trecut. Asta deoarece multe evenimente la care era necesară prezența fizică au fost anulate.

Sursa: NME

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News