Legendarul shooter Quake a împlinit 25 de ani

Autor: Cosmin Aionita | 23.06.2021
Legendarul shooter Quake a împlinit 25 de ani
Foto: id Software

Legendarul first person shooter Quake a împlinit nu mai puțin de 25 de ani. S-a scurs astfel un sfert de secol de când Quake a fost lansat pentru PC, pe 22 iunie 1996. Anunțul a fost făcut chiar de John Romero, designer-ul jocului, prin intermediul contului său personal de Twitter.

După cum amintește Romero, Quake a fost un joc revoluționar pentru întreaga industrie, aducând inovații precum utilizarea unui motor grafic complet 3D, cu un mediu de joc complet texturat și iluminare creată prin lightmaps, posibilitatea de a juca DeathMatch în echipe și multiplayer online pe Internet. Comunitatea Quake este încă activă, numeroase MOD-uri și versiuni îmbunătățite ale engine-ului fiind lansate de-a lungul timpului.

Spre exemplu, cu cinci ani în urmă, cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a jocului, studioul Machine Games (deținut de Bethesda, aceeași companie ce deține și id Software, studioul ce a creat Quake) a lansat un expansion pack gratuit pentru Quake. Jocul, în varianta sa originală, poate fi in continuare achiziționat de pe Steam, în schimbul a 4,99€.

QuakeCon 2021 va fi transmis doar în regim digital

QuakeCon 2021, ediția din acest an a convenției ce reunea fanii first person shooterelor de la id Software, va fi organizat, în perioada 19 – 21 august 2021, doar în regim online.

Acesta va fi evenimentul pe care, cel mai probabil, id Software îl va folosi pentru sărbători cum se cuvine aniversarea de 25 de ani a celui mai influent first person shooter din istoria modernă a genului.

Sursa: John Romero Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News