Meteor Blaster, jocul video care îți poate salva vederea

Autor: Adrian Popa | 06.09.2022
Meteor Blaster, jocul video care îți poate salva vederea

Meteor Blaster este un joc video gândit pentru a ajuta la depistarea glaucomului, o afecțiune care poate duce la orbire.

O echipă de cercetători de la Școala de Medicină din cadrul Universității din Tohoku, Japonia, a dezvoltat titlul în colaborare cu compania de televiziune Sendai Broadcasting.

Jocul poate fi rulat în browser (trebuie dezactivat adblocker-ul).

După doar cinci minute de joc poate fi detectat glaucomul la un pacient. Aceasta este principala cauză de orbire în Japonia. Potrivit estimărilor, 4,65 milioane de oameni din statul asiatic suferă de această afecțiune, dar 90% dintre bolnavi ajung la spital când este prea târziu.

Descoperit în fazele incipiente, glaucomul poate fi tratat cu medicamente.

„Se spune că jocurile video îți degradează ochii, dar am inversat ideea și am lucrat la dezvoltarea unui joc pentru sănătatea ochilor”, a declarat un reprezentant al Sendai Broadcasting pentru Sankei News.

Meteor Blaster este un space shooter în care jucătorii distrug meteoriți. Pentru un diagnostic cât mai precis, pacienții trebuie să țină telefonul la o distanță de 30 de cm de ochi și să distrugă cât mai multe obiecte spațiale.

După ce trec de patru etape, jucătorii primesc un scor pentru vedere cuprins între 1 (scor perfect) și 5. Cei care primesc 4 sau 5 sunt sfătuiți să meargă la medic pentru a vedea dacă nu cumva suferă de glaucom.

Acesta nu este primul joc video gândit pentru a îmbunătăți sănătatea jucătorilor. EndeavorRx este folosit în tratamentul copiilor, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, care suferă de ADHD. Totodată, Myhixel Play îi ajută pe bărbații care suferă de o formă de ejaculare precoce să obțină performanțe mai bune în dormitor.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News