Metro Exodus: RTX On vs. RTX Off – iată cum arată jocul cu efectele de Ray Tracing în timp real activate

Autor: Cosmin Aionita | 15.02.2019
Metro Exodus: RTX On vs. RTX Off – iată cum arată jocul cu efectele de Ray Tracing în timp real activate

Astăzi s-a lansat mult aşteptatul shooter Metro Exodus, continuare directă a precedentelor două titluri din serie: Metro 2033 şi Metro Last Light. Una dintre cele mai atrăgătoare caracteristici ale noului joc este tehnologia RTX de la NVIDIA, pe care studioul producător 4A Games a promis că o va implementa în joc.

Prin intermediul acesteia, realizatorii au inclus în Metro Exodus iluminare globală şi efectul de ambient occlusion realizate cu ajutorul tehnicilor de ray tracing în timp real. Evident, pentru a profita de acestea, aveţi nevoie de o placă video din noua generaţie NVIDIA GeForce RTX 2×00.

Pentru a vă lămuri dacă o ivestiţie într-un astfel de upgrade este justificată în acest moment, colegii de la canalul de YouTube Cycu1 au realizat o comparaţie video (disponibilă un pic mai sus), oferind atât secvenţe din Metro Exodus când efectele RTX sunt activate, cât şi corespondetele ce nu beneficiază de această tehnologie. Rezultatele s-ar putea să vă surprindă. Drept bonus, am adăugat un clip (realizat tot de Cycu1), care, pe lângă comparaţia RTX On vs. Off, include şi secvenţele similare din ediţia pentru consola Xbox One X a jocului Metro Exodus.

Metro Exodus este disponibil, începând de astăzi, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News