Outriders a fost amânat. Jocul va primi, în schimb, un demo gratuit

Autor: Cosmin Aionita | 07.01.2021
Outriders a fost amânat. Jocul va primi, în schimb, un demo gratuit

Un nou an înseamnă și noi amânări. După ce în 2020 am avut parte de numeroase amânări de jocuri, în principal cauzate de noile condiții de muncă impuse de pandemia de COVID-19, iată că 2021 continuă în aceeași notă. Astfel, Square Enix și studioul People Can Fly au anunțat că Outriders, shooter-ul pregătit de autorii lui Bulletstorm și Painkiller, a fost amânat.

Inițial programat pentru prima parte a lunii februarie din 2021, Outriders a fost amânat, noua dată de lansare a jocului fiind acum 1 aprilie 2021. Producătorii au promis că vor folosi timpul suplimentar de dezvoltare pentru a finisa jocul și regla aspecte ce țin de gameplay-ul său.

Mai mult, pentru a face așteptarea mai ușoară, Outriders va beneficia și de o versiune demo gratuită, ce va fi disponibilă începând cu 25 februarie 2021. Acest demo va oferi acces la primele ore din joc, abordabile cu toate cele patru clase de personaje, atât în mod single player, cât și co-op. Mai mult, personajele create în acest demo vor putea fi importate și în versiunea completă a lui Outriders, odată ce aceasta va fi lansată.

Shooter cu elemente de RPG

Outriders promite să fie un shooter cu elemente de RPG, a cărui acțiune va fi plasată într-un univers SF întunecat, iar întreaga campanie, construită pe o fundație narativă foarte dezvoltată, va putea fi abordată atât în mod single player, cât și co-op, alături de încă doi jucatori.

Outriders va spune povestea unei planete Pământ aproape distruse, ce nu mai poate susține umanitatea în modul în care o face astăzi. Astfel, pământenii au trimis echipe de recunoaștere în tot universul, în încercarea de a localiza o nouă planetă ce poate susține viața și, la prima vedere, Enoch pare gazda perfectă. Pentru a fi totuși siguri, sunt trimise echipe de Outriders, cu sarcina de a investiga planeta și de a se asigura că aceasta poate susține traiul uman.

Aici intră în scenă personajul controlat de jucător, un Outrider ce va putea fi personalizat în detaliu, echipa acestuia descoperind un semnal misterios pe Enoch și plecând în căutarea sursei acestuia. Astfel, este descoperită Anomalia, o furtună energetică ale cărei efecte devastatoare afectează Outriderii, omorând o parte dintre aceștia și dezactivându-le echipamentele electronice.

În încercarea de a fi salvat, eroul controlat de jucător este prezervat în somn criogenic, din care se trezește 30 de ani mai târziu. Planeta Enoch s-a schimbat mult, afectată fiind de Anomalie, însă și Outrider-ul beneficiază acum de abilități speciale pe care nu le avea la început.

Fie că optează pentru a parcurge aventura singuri, fie că se grupează în echipe de câte trei, jucătorii vor putea alege între mai multe clase de Outrideri, pe care îi vor putea personaliza în detaliu. Pe lângă inevitabilul sistem de loot și evoluție a personajelor, porțiunea de RPG din Outriders se va face simțită și grație multitudinii de quest-uri (principale sau opționale) pe care le veți avea de îndeplinit, precum și numeroaselor NPC-uri cu care veți avea ocazia să purtați discuții pe parcursul acestei aventuri.

După ce a fost amânat, Outriders urmează să fie lansat pe 1 aprilie 2021, în versiuni pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One și PC. Ulterior, în 2021, va fi disponibilă și o ediție pentru Google Stadia.

Sursa: Outriders Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News