Producătorii jocului STALKER 2 au fost atacați de hackeri din Rusia. Ce apel face studioul ucrainean

Autor: Cosmin Aionita | 13.03.2023
Producătorii jocului STALKER 2 au fost atacați de hackeri din Rusia. Ce apel face studioul ucrainean
Foto: GSC GameWorld

GSC Game World, studioul din spatele seriei S.T.A.L.K.E.R., și-a avertizat comunitatea de jucători în privința posibilelor apariții de leak-uri, materiale neautorizate și spoilere legate de jocul STALKER 2: Heart of Chornobyl. Acestea și-ar putea face apariția chiar din cursul acestei săptămâni și ar putea reprezenta versiuni vechi sau încă aflate în lucru ale jocului, cei de la GSC Game World făcând apel la gameri să nu răspândească aceste materiale pe Internet.

Aceste leak-uri ar putea fi rezultatele unor sustrageri de informații de pe serverele companiei, în urma unor atacuri cibernetice inițiate de „o comunitate STALKER de pe o rețea de socializare din Rusia”. Membrii acestei așa-zise comunități sunt revoltați de atitudinea pe care GSC Game World o are față de jucătorii din Rusia și Belarus, regiuni către care compania ucraineană a stopat vânzările jocului STALKER 2: Heart of Chornobyl.

De altfel, unele dintre condițiile pe care hackerii ruși le pun pentru a nu publica pe Internet conținutul furat este „regândirea atitudinii producătorilor față de gamerii din Belarus și Rusia și oferirea de scuze oficiale către jucătorii din aceste două țări” până pe 15 martie, dar și publicarea jocului cu localizare completă în limba rusă.

Ca replică, GSC Game World a recunoscut că studioul a devenit ținta a numeroase atacuri cibernetice din partea grupărilor rusești însă nu are de gând să cedeze, acest gen de probleme fiind considerate minore față de atrocitățile și crimele pe care armata rusă invadatoare le produce, zi de zi, pe teritoriul Ucrainei.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl este așteptat în cursul anului 2023, în versiuni pentru PC și Xbox Series X|S, jocul urmând să fie inclus în serviciul Game Pass încă din momentul apariției.

Sursa: S.T.A.L.K.E.R. OFFICIAL Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News