GSC Game World întrerupe vânzările jocului S.T.A.L.K.E.R. 2 în Rusia. Mesajul producătorilor

Autor: Cosmin Aionita | 15.03.2022
GSC Game World întrerupe vânzările jocului S.T.A.L.K.E.R. 2 în Rusia. Mesajul producătorilor
Foto: GSC Game World

După ce a anunțat că întrerupe temporar dezvoltarea jocului S.T.A.L.K.E.R. 2 din cauza invaziei rusești din Ucraina, studioul GSC Game World revine cu câteva update-uri în acest sens. În primul rând, numele oficial al jocului a fost modificat din S.T.A.L.K.E.R. 2: “Heart of Chernobyl” în “Heart of Chornobyl”, fiind folosită denumirea ucraineană acum în dauna folosite în Rusia.

De asemenea, printr-o postare publicată pe rețeaua socială rusească VKontakte, GSC Game World a anunțat că stopează definitiv vânzarea jocului S.T.A.L.K.E.R. 2 (precomenzile) pe teritoriul Federației Ruse. Iată întregul anunț, tradus în limba română:

Pe 24 februarie, la ora 5 dimineața, Federația Rusă a atacat Ucraina: casele noastre, copiii noștri, viețile noastre. Mass-media din Rusia (controlată în întregime de guvern) v-a spus că în Ucraina controlul a fost preluat de “fasciști” și că trupele rusești nu distrug case și nu omoară civili. Este o minciună, dintre cele mai dezgustătoare și cinice.

Ucraina și locuitorii săi vor lupta până la ultima suflare – pentru libertate și dreptul de a alege. Pentru ceea ce voi nu ați putut obține.

Suntem dezvoltatori de jocuri video din Ucraina. Și mereu vom fi.

Aveți dreptul de a crede orice doriți. Dar dacă vă pasă de adevăr, atunci acesta este adevărul. Indiferența față de politică nu își mai are locul acolo unde moarte pășește. Fiecare bănuț din taxele care merg către Federația Rusă finanțează uciderea copiilor noștri și a celor dragi, distrugerea orașelor noastre.

Câteva mențiuni importante:

  1. Edițiile digitale. Precomenzile deja realizate rămân valide, cele noi nu vor mai fi acceptate.
  2. Edițiile fizice. Nu vor fi livrate nici măcar către cei care au plasat deja o precomandă. Pentru a vă primi banii înapoi, contactați magazinele unde ați plasat precomenzile.
  3. Puteți returna orice precomandă. Dacă întâmpinați orice fel de dificultăți, vă rugăm să contactați suportul tehnic al procesatorului de plăți prin intermediul căruia ați făcut achiziția.
  4. Nu regretăm în niciun fel pierderea acelei părți din comunitatea noastră care susține războiul împotriva Ucrainei.
  5. Știm că există persoane care sunt conștiente de ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina și susțin țara noastră în acest război. Și voi vă veți afla în imposibilitatea de a cumpăra jocul. Nu putem face excepții.

Aceasta va fi ultima noastră postare pe rețeaua socială VK. Dacă vă doriți în continuare să urmăriți știrile despre jocurile noastre, o puteți face vizitând celelalte site-uri ale noastre.

Glorie Ucrainei!

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl urma să fie lansat pe 8 decembrie 2022, în variante pentru Xbox Series X|S și PC (prin Steam și Epic Games Store). Cel mai probabil, în urma evenimentelor tragice din Ucraina, jocul celor de la GSC Game World va fi amânat.

Sursa: Resetera.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News