Quake va fi relansat într-o ediție “revitalizată”

Autor: Cosmin Aionita | 16.08.2021
Quake va fi relansat într-o ediție “revitalizată”
Foto: id Software

Bethesda a reușit să strice o parte din surpriza pregătită pentru QuakeCon 2021. Prima versiune a programului publicat pe site-ul oficial a dezvăluit că studiourile id Software și Machine Games pregătesc o “ediție revitalizată” a clasicului first person shooter Quake.

Anunțul urmează să fie făcut chiar la debutul QuakeCon 2021, pe 19 august, cu o discuție mai amănunțită despre proiect programată pentru 20 august. Citatul inițial de pe site, pe care îl găsiți mai jos, a fost eliminat de pe site între timp.

Quake s-a întors. În cadrul acestui stream special, John Linneman de la Digital Foundry va discuta cu Jerk Gustafsson de la Machine Games despre moștenirea lăsată de acest titlu legendar și despre ce a însemnat Quake pentru fiecare dintre ei. Cei doi vor trece în revistă și conținutul suplimentar dezvoltat de Machine Games pentru această “ediție revitalizată”.

Un sfert de secol de Quake

Recent, legendarul first person shooter realizat de id Software a împlinit nu mai puțin de 25 de ani. S-a scurs astfel un sfert de secol de când Quake a fost lansat pentru PC, pe 22 iunie 1996.

Quake a fost considerat un joc revoluționar pentru întreaga industrie, aducând inovații precum utilizarea unui motor grafic complet 3D, cu un mediu de joc complet texturat și iluminare creată prin lightmaps, posibilitatea de a juca DeathMatch în echipe și multiplayer online pe Internet. Comunitatea Quake este încă activă, numeroase MOD-uri și versiuni îmbunătățite ale engine-ului fiind lansate de-a lungul timpului.

John Romero, designer-ul acestui shooter emblematic, va fi prezent la București cu ocazia East European Comic Con 2021.

QuakeCon 2021 va fi transmis, în perioada 19 – 21 august 2021, doar în regim online.

Sursa: VG247, Bethesda.net

Urmărește Go4Games.ro pe Google News