Rainbow Six Extraction, shooter co-op în universul Tom Clancy. Când se lansează

Autori: Cosmin Aionita, Vlad Ionescu | 15.06.2021
Rainbow Six Extraction, shooter co-op în universul Tom Clancy. Când se lansează
Foto: Ubisoft

După cum promiseseră în prealabil, cei de la Ubisoft s-au folosit de evenimentul Ubisoft Forward pregătit pentru E3 2021 pentru a dezvălui Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction, următorul capitol al seriei de first person shootere. Cunoscut inițial drept Rainbow Six Quarantine, jocul a fost redenumit în Rainbow Six Extraction și propune o formulă co-op PvE, în care se pot aventura de la 1 la 3 jucători.

18 operatori și 12 hărți intense

Cei trei participanți la joc se vor alătura personajelor Ash, Mira și Thermite în formarea echipei speciale Rainbow Exogenous Analysis and Containment Team (REACT), a cărei sarcină este infiltrarea în zonele contaminate de amenințarea extraterestră Archæan. Jucătorii vor putea alege dintr-o distribuție de nu mai puțin de 18 operatori, fiecare cu propriile unelte, arme și abilități speciale, pentru a supraviețui celor 12 hărți ce vor fi incluse în Rainbow Six Extraction. Plasate în patru regiuni ale Statelor Unite ale Americii, aceste niveluri vor include provocări generate procedural și multiple tipuri de inamici infestați, a căror dificultate va crește pe măsură ce avansați în fiecare dintre hărți.

De asemenea, aceste hărți vor include și un sistem risc/recompensă complex: după completarea fiecărei zone de contaminare, vei fi pus în fața unei decizii: poți fi extras în siguranță și beneficia de recompensele strânse până în acel punct sau poți avansa mai departe, împotriva unor amenințări și mai periculoase, în speranța unor recompense și mai consistente. Ba chiar poți pierde temporar unul dintre operatori, cu opțiunea de a organiza o altă echipă și de a reveni în zona de contaminare într-o misiune de salvare a soldatului dispărut.

Operatorii pot fi folosiți și în Rainbow Six Siege

Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction va fi lansat pe 16 septembrie 2021, în versiuni pentru consolele PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC (Ubisoft Connect) și Google Stadia. Jocul va suporta multiplayer cross-platform între jucătorii de pe toate platformele, precum și posibilitatea de a migra salvările de pe un sistem pe altul. Versiunea pentru PC va fi inclusă în abonamentul lunar Ubisoft+.

Nu în ultimul rând, jucătorii care dețin deja Rainbow Six Siege și aleg să achiziționeze Rainbow Six Extraction vor putea folosi toți cei 18 operatori din Extraction și în cadrul modurilor de joc din Siege și vor primi și pachetul de obiecte cosmetice United Front, pe care le vor putea folosi în ambele titluri.

Sursa: Ubisoft

Urmărește Go4Games.ro pe Google News