Un membru important al echipei de producție Halo Infinite părăsește proiectul înainte de lansarea oficială a jocului

Autor: Vlad Ionescu | 02.11.2020
Un membru important al echipei de producție Halo Infinite părăsește proiectul înainte de lansarea oficială a jocului
Foto: Microsoft

Halo Infinite, unul dintre cele mai așteptate jocuri video dezvoltate și publicate de Xbox Game Studios, a fost amânat până anul viitor. În mod normal, jocul ar fi trebuit să fie lansat concomitent cu noile console next-gen Xbox Series S și X, însă pandemia de COVID-19 se pare că “și-a pus amprenta” și asupra titlului celor de la Microsoft. Deși nu s-a stabilit nici o dată de lansare pentru noul Halo, echipa este convinsă că în 2021 va livra, pentru gameri, un joc impecabil.

Totuși, sunt mulți factori ce au schimbat cursul producției și al lansării jocului. Cea mai importantă schimbare este părăsirea proiectului de către Chris Lee, directorul executiv din spatele proiectului Halo: Infinite. Angajat în cadrul studioului 343 Industries încă din 2008, Chris Lee a jucat un rol important în realizarea tuturor titlurilor Halo de până acum.

Acesta și-a anunțat oficial demisia, menținându-și totuși poziția de angajat în cadrul companiei Microsoft. De notat este faptul că acesta este al doilea regizor al jocului ce părăsește echipa, aspect ce ne face să ne întrebăm cât de complex și perfecționist este noul joc al celor de la Microsoft?!

O echipă incompletă în cadrul proiectul Halo Infinite

Deși jocul ar fi trebuit să fie titlul de lansare al noilor console next-gen Xbox Series S și X, Halo Infite își va face apariția abia, cândva, în anul 2021. Totuși, pe lânga contextul pandemiei de COVID-19, proiectul a trecut prin schimbări de echipă încă de la startul acestuia. Directorul de creație Tim Longo a parăsit 343 Industries în august 2019, urmat de producătorul executiv Mary Olson. Pentru a menține totul la un nivel profesionist, cei de la 343 au confirmat colaborarea cu trei studiouri diferite pentru dezvoltarea noului titlu.

Microsoft a înțeles faptul că are nevoie de persoane cu experiență, motiv pentru care a adus în echipă doi noi membri: veteranul Joe Staten, care se va ocupa de campania single player a jocului, și Pierre Hintze, ce va contribui la dezvoltarea modului multiplayer din joc.

Într-un interviu acord celor de la Bloomberg, fostul regizor al jocului a confirmat faptul că s-a retras din proiectul Infite și așteaptă noi oportunități. În plus, acesta a ținut să precizeze faptul că are încredere în echipă și este sigur de faptul că vor livra un joc minunat, motiv pentru care a venit timpul pentur ca el să se retragă.

Sursa: Bloomberg

Urmărește Go4Games.ro pe Google News