Halo Infinite a fost amânat! Când va fi lansat shooter-ul celor de la Microsoft

Autor: Cosmin Aionita | 12.08.2020
Halo Infinite a fost amânat! Când va fi lansat shooter-ul celor de la Microsoft
Foto: Microsoft

Microsoft și studioul 343 Industries (parte a Xbox Game Studios) și-au luat inima în dinți și au anunțat că Halo Infinite, jocul port-drapel al Xbox Series X, ce ar fi trebuit să fie lansat concomitent cu noua consolă, a fost amânat.

Decizia de a amâna Halo Infinite, așteptat inițial în toamna târzie a acestui an, nu a fost una ușoară, conform declarațiilor oferite de Chris Lee, conducătorul studioului 343 Industries. La baza acesteia au stat mai mulți factori, pandemia de COVID-19 și consecințele acesteia fiind unul dintre motivele citate de Lee pentru a justifica amânarea.

Hotărârea de a decala lansarea lui Halo Infinite a fost luată și pentru a permite echipei de la 343 Industries să atingă nivelul calitativ pe care și l-a propus pentru un asemenea joc, fără a forța producătorii să-și sacrifice alte aspecte legate de sănătate și viețile lor de zi cu zi în acest sens.

Astfel, inițial programat pentru perioada sărbătorilor de iarnă din acest an, Halo Infinite a fost amânat până în 2021.

Fanii nu sunt deloc mulțumiți

Gurile rele spun însă că adevăratul motiv al amânării lui Halo Infinite este feedback-ul deloc favorabil venit dinspre comunitate după demonstrația de gameplay din joc, prezentată de Microsoft la evenimentul Xbox Game Showcase din luna iulie a acestui an.

Fanii au criticat iluminarea simplistă din acest demo, vegetația statică, draw distance-ul agresiv, încărcarea greoaie a unor detalii, dar și aspectul nefinisat al inamicilor. Pentru a remedia toate aceste neajunsuri, singura soluție realistă era amânarea jocului.

Multiplayer gratuit, la 120 fps

Recent, studioul 343 Industries a confirmat faptul că porțiunea multiplayer din Halo Infinite va fi lansată în mod gratuit, în regim Free-to-play, pentru a putea fi încercată de cât mai mulți jucători (rămâne de văzut când va fi disponibilă, însă).

De asemenea, producatorii au confirmat și că multiplayer-ul din Halo Infinite va putea fi rulat la un framerate de 120 de cadre pe secundă pe viitoarele console Xbox Series X.

Deși Halo Infinite a fost amânat până în 2021, consola Xbox Series X va sosi la timp, în toamna târzie a acestui an.

Sursa: Halo Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News