Urmaşul spiritual al lui Duke Nukem 3D va sosi pe PC şi console în 2019

Autor: Cosmin Aionita | 25.10.2018
Urmaşul spiritual al lui Duke Nukem 3D va sosi pe PC şi console în 2019

3D Realms şi 1C Entertainment au intrat într-un parteneriat prin intermediul căruia Ion Maiden, shooter-ul retro promis pentru 2019, va fi distribuit la nivel mondial în format retail, atât pentru PC (cum fusese anunţat iniţial), cât şi în versiuni pentru consolele PlayStation 4, Xbox One şi Nintendo Switch.

Ion Maiden este realizat de studioul Voidpoint, o echipă proaspăt formată din membri ai comunităţii EDuke32 (o versiune modernizată a jocului Duke Nukem 3D) şi designeri de niveluri cu experienţă pentru Duke 3D. De altfel, jocul foloseşte o versiune actualizată a engine-ului Build, motor grafic ce a stat în spatele unora dintre cele mai de succes first person shootere ale anilor ’90: Blood, Shadow Warrior, Duke Nukem 3D sau Redneck Rampage.

Ion Maiden a fost conceput drept “o scrisoare de dragoste” pentru fanii shooterelor old school, pe lângă aspectul retro jocul urmând să beneficieze de un level design complex, cu numeroase arii interconectate, interactivitate sporită cu obiectele din mediul înconjurător şi foarte multe secrete. Toate armele vor beneficia fie de un mod secundar de foc, fie de tipuri alternative de muniţie.

Toate acestea pot fi testate chiar acum prin intermediul ediţiei Early Access a jocului, disponibilă pe Steam la un preţ echivalent cu 17,99€. Aceasta include o campanie de preview a jocului, ce oferă câteva ore bune de gameplay, în care producătorii încearcă să familiarizeze jucătorii cu design-ul de nivel, armele şi oponenţii din Ion Maiden.

De altfel, pe lângă Ion Maiden, cei de la 3D Realms şi 1C Entertainment doresc să mai colaboreze pentru încă un first person shooter old school, de această dată bazat pe motorul grafic din Quake, alt monstru sacru al genului din anii ’90.

Ion Maiden este aşteptat în al doilea trimestru al anului 2019, jocul urmând să-şi facă apariţia simultan pe PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch şi PC.

Ion MaidenIon Maiden

Ion MaidenIon Maiden

Ion MaidenIon Maiden

Urmărește Go4Games.ro pe Google News