VIDEO: Cum arată Half-Life 2 RTX cu Ray Tracing. Diferențe majore față de ediția originală

Autor: Cosmin Aionita | 09.01.2024
VIDEO: Cum arată Half-Life 2 RTX cu Ray Tracing. Diferențe majore față de ediția originală
Foto: NVIDIA

Pe lângă dezvăluirea seriei noi de plăci video GeForce RTX 40 SUPER, NVIDIA s-a folosit de ocazia oferită de CES 2024 pentru a oferi și un trailer nou pentru Half-Life 2 RTX: An RTX Remix Project, remasterizarea shooter-ului clasic de la Valve realizată de o comunitate de pasionați. Alături de noile secvențe din joc, care prezintă comparații între ediția remasterizată, cu Ray Tracing complet, și cea clasică, au fost oferite și câteva detalii noi despre Half-Life 2 RTX: An RTX Remix Project.

Astfel, Half-Life 2 RTX va oferi suport pentru tehnologiile DLSS 3 Frame Generation și DLSS 3.5 Ray Reconstruction, capabile să îmbunătățească atât performanța, cât și calitatea vizuală a jocului. De asemenea, această versiune remasterizată va include și elemente grafice revizuite, precum anumite modele, ce vor păstra “spiritul” celor originale, însă vor fi realizate la nivelul jocurilor AAA din ziua de astăzi.

Remasterizarea este construită cu ajutorul uneltelor pentru creatori RTX Remix de patru dintre cele mai bune echipe de modare Half-Life 2 (reponsabile pentru proiecte precum Half-Life 2: VR, Half-Life 2: Remade Assets, Project 17 și Raising the Bar: Redux), unite în cadrul Orbifold Studio.

Modderii își propun astfel să reconstruiască materiale cu proprietăți Physically Based Rendering (PBR), adăugând detalii geometrice în plus prin editorul Hammer de la Valve și se folosesc de tehnologii NVIDIA precum full Ray Tracing, DLSS 3, Reflex și RTX IO pentru a livra un upgrade vizual semnificativ pentru jocul celor de la Valve.

Totuși, așa cum se întâmplă de obicei atunci când avem parte de proiecte realizate de comunitate, nu a fost comunicată încă o eventuală perioadă de lansare pentru Half-Life 2 RTX: An RTX Remix Project.

Sursa: Darkside of Gaming

Urmărește Go4Games.ro pe Google News