VIDEO: Dată de lansare “finală” pentru STALKER 2: Heart of Chornobyl

Autor: Cosmin Aionita | 18.01.2024
VIDEO: Dată de lansare “finală” pentru STALKER 2: Heart of Chornobyl
Foto: GSC GameWorld

După ani în care nu doar dezvoltarea jocului STALKER 2, cât și bunul mers al studioului au fost grav afectate de războiul purtat in Ucraina, reprezentanții GSC Game World au avut în sfârșit ocazia de a se întâlni față în față cu fanii cu ocaziile oferte de Gamescom 2023 și alte câteva evenimente desfășurate în țări precum Franța, Brazilia sau Singapore.

Feedback-ul primit în urma acestor întâlniri, unde participanții au putut încerca o versiune preliminară a jocului STALKER 2: Heart of Chornobyl, a fost luat în considerare la modul cel mai serios, indiferent de natura acestuia. Astfel, s-a ajuns la concluzia că atât în ceea ce privește gameplay-ul, cât și porțiunea tehnică a jocului, echipa de producție mai are nevoie de timp pentru a finisa STALKER 2 așa cum se cuvine.

Așadar, s-a luat decizia de a se amâna încă o dată perioada de lansare: așteptat inițial în prima parte a acestui an, STALKER 2: Heart of Chornobyl a fost reprogramat pentru 5 septembrie 2024. Această dată de lansare este descrisă drept “finală” de echipa de la GSC Game World, deci, cel mai probabil, nu vor mai avea loc amânări suplimentare.

STALKER 2: Heart of Chornobyl este cel mai mare proiect dezvoltat vreodată de studioul GSC GameWorld, iar studioul își dorește să realizeze un joc cu o atmosferă foarte apăsătoare, așa cum au fost Shadow of Chernobyl, Clear Sky și Call of Pripyat la vremea lor.

GSC Game World intenționează să pună la dispoziția comunității uneltele de modding necesare pentru a crea noi experiențe și tipuri de joc, STALKER 2 fiind dezvoltat cu ajutorul motorului grafic Unreal Engine 5.

STALKER 2: Heart of Chornobyl va fi lansat pe 5 septembrie 2024, în variante pentru Xbox Series X|S și PC (prin Steam, Epic Games Store și GOG). Shooter-ul celor de la GSC Game World urmează să fie inclus și în abonamentele Xbox Game Pass și PC Game Pass.

Sursa: Steam

Urmărește Go4Games.ro pe Google News