Codemasters a achiziţionat Slightly Mad Studios şi seria Project CARS

Autor: Cosmin Aionita | 02.12.2019
Codemasters a achiziţionat Slightly Mad Studios şi seria Project CARS

Codemasters, publisher şi producător de jocuri video axat pe titlurile de racing, a dezvăluit că a ajuns la un acord pentru achiziţionarea dezvoltatorului Slightly Mad Studios, în schimbul sumei de 30 de milioane de dolari americani. Astfel, Codemasters va deveni cel mai mare producător şi publisher de jocuri ce implică cursele de maşini, portofoliul companiei urmând să se îmbogăţească cu seria Project CARS, precum şi cu un titlu încă neanunţat, ce îşi propune să combine cursele cu acţiunea specifică filmelor de la Hollywood (zvonurile vorbesc că ar fi vorba despre un nou joc bazat pe licenţa Fast & Furious).

Frank Sagnier va rămâne în fruntea Codemasters, în funcţia de CEO al grupului ce va include acum şi Slightly Mad Studios, iar Ian Bell îşi va păstra poziţia de CEO şi fondator al Slightly Mad Studios. După achiziţia Slightly Mad Studios, grupul Codemasters numără aproximativ 700 de angajaţi la nivel global, cu birouri în Londra, Birmingham, Southam şi Runcorn.

Ambele companii au în comun istoria bogată în titluri de cel mai înalt nivel din domeniul curselor auto. Codemasters se consideră a fi lider în domeniu pe piaţa din Regatul Unit al Marii Britanii în ultimii 30 de ani, având la activ jocuri precum cele din seriile DiRT, GRID şi Formula 1 (pentru care a câştigat şi premiul BAFTA). Slightly Mad Studios, deşi datează de numai un deceniu, se laudă cu jocuri precum cele ale seriei Project CARS, dar şi subseria Need for Speed: SHIFT produsă pentru Electronic Arts.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News