Coeficienții piloților din F1 22 au fost actualizați. Cum sunt reflectate performanțele de la mijlocul sezonului

Autor: Cosmin Aionita | 23.08.2022
Coeficienții piloților din F1 22 au fost actualizați. Cum sunt reflectate performanțele de la mijlocul sezonului
Foto: EA Sports

Codemasters și Electronic Arts Inc. au dezvăluit coeficienții actualizați ai piloților din F1 22 – joc disponibil pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One și PC. În acest sezon, experții Formula 1 David Croft, Alex Jacques și Anthony Davidson colaborează cu studioul pentru a adapta coeficienții astfel încât să reflecte îndeaproape performanțele piloților de pe circuit. Astfel, în timp ce Max Verstappen și Lewis Hamilton și-au păstrat pozițiile în topul clasamentului, George Russell îl depășește pe Charles Leclerc în cursa pentru locul trei. De asemenea, și în a doua jumătate a clasamentului există schimbări semnificative.

Coeficienții a șase piloți s-au îmbunătățit, printre care Zhou Guanyu, George Russell și Mick Schumacher, urcând în clasament. În ciuda unor abandonuri la începutul sezonului, evoluția generală a pilotului Gyanyu, de la Alfa Romeo, a crescut cu cinci puncte, având coeficienți îmbunătățiți în ceea ce privește aspectele de Experience, Racecraft și Pace. Podiumurile obținute de Russell în ultimele două curse au făcut ca rating-ul acestuia să crească de la 90 la 92, cu îmbunătățiri în materie de Racecraft și Pace.

Mai mult, performanțele lui Schumacher la Silverstone și la Marele Premiu al Austriei i-au îmbunătățit scorul general (Overall Rating) cu două puncte, având coeficienți îmbunătățiți în materie de Experience, Racecraft și Awareness. Max Verstappen, Carlos Sainz Jr. și Daniel Ricciardo au avut de asemenea o evoluție pozitivă.

Paul Jeal, F1 Senior Franchise Director în cadrul Codemasters, spune:

Clasamentele piloților F1 22 sunt un element cheie al modului de joc My Team. Prin actualizările aduse în concordanță cu sezonul real, jocul este cât mai realist posibil. În timp ce bătălia de pe circuit dintre Red Bull, Mercedes și Ferrari a fost inclusă în ultima actualizare, am observat și schimbări majore în ceea ce privește restul grilei de start, cu oportunități atât fructificate cât și ratate de fiecare dintre piloți.

Performanțele inconsecvente care au avut loc de la Monaco până la Marele Premiu al Ungariei au influențat negativ coeficienții unor piloți. Rating-urile generale ale lui Valtteri Bottas, Charles Leclers și Yuki Tsunoda au scăzut, din cauza factorului de Pace, în timp ce coeficienții de Awareness și Racecraft ai lui Pierre Gasly i-au influențat negativ scorul. De asemenea, Esteban Ocon și Nicolas Latifi au pierdut câte un punct în Clasamentul General.

Clasamentul actualizat al piloților F1 22 poate fi consultat aici.

Coeficienții piloților sunt împărțiți în patru categorii, alcătuind un scor general. Categoriile sunt:

  • Experience (EXP): Bazat pe numărul de starturi acumulate în timpul carierei.
  • Racecraft (RAC): Abilitatea unui pilot de a termina campionatul pe o poziție superioară față de cea de început.
  • Awareness (AWA): Cu cât mai puțin timp petrecut în camera stewarzilor, cu atât mai bine. De asemenea, penalizările din viața reală vor avea un impact asupra punctajului în această categorie.
  • Pace (PAC): Sunt avantajați cei care obțin cel mai bun timp în calificări și care au cele mai multe ture rapid. De asemenea, vor fi luați în considerare piloții care își întrec coechipierii.
  • Rating (RTG): Media celor patru coeficienți de mai sus. Acest coeficient general va oscila în timpul sezonului, în funcție de performanță.

În plus, F1 22 introduce Podium Pass Series 2 în My Team și în modurile online, începând cu 24 august. Noua serie este inspirată de Festivalul din Mijlocul Toamnei (Mid-Autumn Festival), cunoscut și ca Festivalul Lunii și sărbătorit în cultura chineză. Jucătorii pot obține accesorii in-game precum un set inspirat de Lando Norris pentru free tier sau felinare speciale pentru VIP Tier. Mai multe informații, pe blogul F1 22.

De asemenea, după două sesiuni de trial, opțiunea de cross-play va fi integrată ccomplet în joc pe 24 august. Jucătorii vor putea concura împotriva prietenilor indiferent de platformă și se vor putea conecta cu utilizatorii din întreaga lume.

F1 22 este disponibil în versiuni pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One și PC (Steam și Origin).

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News