Creatorul seriei Gran Turismo și-ar dori ca GT7 să fie lansat și pe PC

Autor: Cosmin Aionita | 28.11.2022
Creatorul seriei Gran Turismo și-ar dori ca GT7 să fie lansat și pe PC
Foto: Sony Interactive Entertainment

Intenția celor de la Sony de a-și lansa si pe PC cât mai multe dintre jocurile emblematice de PlayStation nu mai este o surpriză pentru nimeni. Deja am avut parte de versiuni pentru PC ale unor hituri precum Marvel’s Spider-Man Remastered, God of War, Days Gone, Horizon: Zero Dawn sau Uncharted: Legacy of Thieves Collection. În aceste condiții, este logic sa ne întrebăm când vom vedea și primul titlu Gran Turismo portat pentru platforma PC.

La același lucru s-au gândit și colegii de la GTPlanet, care, într-un recent interviu, l-au întrebat pe Kazunori Yamauchi, creatorul seriei Gran Turismo, despre posibilitatea ca GT7 sa vadă lumina zilei și pe PC. Astfel, chestionat fiind dacă ar lua în considerare publicarea unei ediții pentru PC a jocului Gran Turismo 7, Yamauchi a răspuns simplu „Da, chiar cred că da”.

Conform părintelui jocurilor Gran Turismo, există însă și condiții ce ar trebui îndeplinite pentru ca o astfel de portare să devină realitate:

Gran Turismo este un joc optimizat cu atenție. Nu sunt multe platforme care l-ar putea rula nativ în rezoluție 4K cu 60 de cadre pe secundă, iar noi atingem acest obiectiv limitându-ne la cât mai puține platforme (n.r. – consolele PlayStation) pe care să-l lansăm. Nu este un subiect ușor de abordat, dar, bineînțeles, luăm în considerare o versiune de PC și ne documentăm în acest sens.

Kazunori Yamauchi, CEO Polyphony Digital, creator al seriei Gran Turismo

Sarcina studioului Polyphony Digital (echipa din spatele seriei GT) ar putea fi simplificată și de faptul că Gran Turismo 7 a fost lansat și pentru PS4, nu doar pentru PlayStation 5. Deci ar putea funcționa și pe configurații nu atât de performante precum cea mai recentă consolă a celor de la Sony. Mai mult, pe sisteme capabile, o eventuală versiune de PC a lui Gran Turismo 7 ar putea utiliza reflexiile Ray Traced și în timpul curselor propriu-zise, nu doar în meniuri și reluări, așa cum o face pe PS5.

Gran Turismo 7 este disponibil, momentan, în exclusivitate pentru consolele PlayStation 5 și PlayStation 4.

Sursa: GTPlanet

Urmărește Go4Games.ro pe Google News