După ce a renunțat la licența FIFA, EA Sports este pe cale să semneze un contract exclusiv cu Premier League

| 13.02.2023
După ce a renunțat la licența FIFA, EA Sports este pe cale să semneze un contract exclusiv cu Premier League
Foto: EA Sports

În ciuda faptului că Electronic Arts a renunțat la licența FIFA, viitoarele jocuri de fotbal ale companiei urmând să poarte numele de EA Football Club, divizia EA Sports este pe cale să semneze un nou acord cu Premier League, prima scenă a fotbalului englezesc.

Conform unui reportaj Sky News, cei de la EA Sports sunt pregătiți să semneze o înțelegere valabilă șase ani cu Premier League, în valoare aproximativă de 488 de milioane de lire sterline (în jur de 550 de milioane de euro). Această nouă colaborare ar continua-o pe cea deja existentă, cu diferența notabilă că publisher-ul se angajează să plătească către Premier League o sumă de bani dublă față de cea actuală.

Un conducător de club din fotbalului englezesc ar fi declarat pentru Sky News că noua înțelegere ar livra către Premier League peste 80 de milioane de lire sterline în fiecare an, EA asigurându-și astfel poziția de partener principal al competiției și deținător exclusiv al drepturilor pentru transpunerea acesteia în jocuri video.

Noul contract ar asigura prezența exclusivă a Premier League și a cluburilor implicate în această competiție în viitoarea serie de jocuri de fotbal EA Football Club. Această exclusivitate ar putea afecta viitoarele jocuri FIFA, pe care Federația Internațională de Fotbal Asociație intenționează să le realizeze alături de alți parteneri.

Conform declarațiilor oficiale venite din partea celor de la EA Sports, noua serie EA Sports FC va păstra parteneriatele pe care compania le are în privința licențelor și va include peste 19000 de sportivi reali, 700 de echipe, 100 de stadioane, peste 30 de ligi naționale, precum și competițiile importante precum UEFA Champions League sau Copa Libertadores.

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News