Oficial: FIFA și EA își vor înceta colaborarea. FIFA 23 va fi ultimul titlu din serie dezvoltat de EA Sports. Ce nume vor purta viitoarele jocuri de fotbal de la EA

Autor: Cosmin Aionita | 11.05.2022
Oficial: FIFA și EA își vor înceta colaborarea. FIFA 23 va fi ultimul titlu din serie dezvoltat de EA Sports. Ce nume vor purta viitoarele jocuri de fotbal de la EA
Foto: Electronic Arts

Zvonurile care circulau de ceva vreme s-au adeverit: Electronic Arts și FIFA își vor înceta colaborarea, celebra seria de jocuri video de fotbal dezvoltate de EA Sports urmând să continue, începând cu 2023, sub un nou nume, pe care Go4Games vi l-a dezvăluit încă din toamna anului trecut: EA SPORTS FC. Conform EA, mutarea va permite companiei să ofere comunității sale cea mai interactivă și vastă experiență de sport la nivel global, în colaborare cu peste 300 parteneri din lumea fotbalului.

EA SPORTS FC va deveni platforma prin intermediul căreia EA va inova, va crea și va dezvolta experiențe noi. În plus, aceasta promite să animeze mai multe domenii din jurul sportului, dar și să valorifice forța colectivă a celor 150 milioane jucători de fotbal virtual EA SPORTS. De asemenea, platforma va permite extinderea la sute de milioane de fani, în anii imediat următori.

Andrew Wilson, CEO Electronic Arts, a declarat:

Viziunea noastră pentru EA SPORTS FC este de a crea cel mai mare și cel mai puternic club de fotbal din lume, poziționat în epicentrul pasiunii globale pentru fotbal. De aproape 30 ani, construim cea mai mare comunitate de fotbal din lume – cu sute de milioane de jucători, mii de atleți parteneri, sute de ligi, federații și cluburi. EA SPORTS FC va deveni clubul fiecăruia dintre aceștia și clubul fanilor fotbalului de oriunde.

FIFA 23, ultima colaborare EA cu FIFA

Acest anunț nu afectează în niciun fel activitatea echipelor și studiourilor EA de dezvoltare din București și din lume. Introducerea EA SPORTS FC nu va afecta în niciun fel nici jocurile actuale de fotbal video produse de EA SPORTS, iar EA și FIFA privesc spre sosirea toamnei, care va coincide cu lansarea celei mai expansive ediții de FIFA de până acum. Ultimul joc video FIFA dezvoltat de EA SPORTS va prezenta mai multe moduri de joc, noutăți, ligi, cluburi de fotbal, jucători și competiții decât orice ediție anterioară. În plus, suporterii vor putea experimenta aceste noutăți la nivelul întregului ecosistem EA SPORTS FIFA – incluzând FIFA Mobile, FIFA Online 4 și eSports.

Suntem recunoscători pentru parteneriatul de durată cu FIFA. Viitorul fotbalului la nivel global este foarte promițător, iar popularitatea sportului la nivel global nu a fost niciodată mai puternic. Noi avem o oportunitate incredibilă, aceea de a plasa EA SPORTS FC în inima sportului, și de a aduce și mai multă inovație și de a oferi mai multe experiențe autentice publicului.

Dispare numele, rămân licențele

EA SPORTS FC va etala puterea a mai mult de 300 parteneri de licențiere individuali, oferindu-le astfel jucătorilor acces la peste 19.000 atleți din 700 cluburi de fotbal, peste 100 de stadioane și 30 ligi din toată lumea. Cu EA SPORTS FC, EA va continua să crească amprenta portofoliului său de licențe fotbalistice, prin continua extindere a conținutului licențiat, furnizarea de noi experiențe și noi niveluri de acces asigurate jucătorilor, prin și mai multe platforme decât până acum. De asemenea, EA va continua să contribuie la promovarea globală a inclusivității și la producerea de inovație în direcții noi, precum fotbalul feminin sau fotbalul amator.

EA a dezvoltat cea mai extinsă și comprehensivă rețea de parteneriate și licențe din istoria acestui sport – totul cu intenția de a livra fanilor din toată lumea cea mai autentică experiență de joc. EA SPORTS FC va fi singurul loc în care fanii vor putea evolua în UEFA Champions League, UEFA Europa League, CONMEBOL Libertadores, Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A și MLS, printre multe altele. Amploarea ecosistemului EA de conținut licențiat îi permite EA să ofere niveluri unice de autenticitate în jocurile video de fotbal ale EA SPORTS, acum și în viitor.

Mai multe informații despre EA SPORTS FC vor fi disponibile începând cu vara anului 2023.

FIFA EA
Foto: Electronic Arts

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News