Reacția FIFA la despărțirea de EA Sports. Urmează mai multe jocuri de la diferiți parteneri

Autor: Cosmin Aionita | 11.05.2022
Reacția FIFA la despărțirea de EA Sports. Urmează mai multe jocuri de la diferiți parteneri
Foto: Electronic Arts

În urma anunțului celor de la Electronic Arts conform căruia seria FIFA va continua din 2023 sub o nouă denumire, Federația Internațională de Fotbal FIFA a adus lămuriri suplimentare. Astfel, a fost confirmat faptul că licențele FIFA pentru jocuri video nu vor mai fi acordate într-o manieră exclusivă, mai multe titluri de la diferiți parteneri, inclusiv EA, aflându-se deja în dezvoltare, pentru a preîntâmpina turneele oficiale IFA World Cup Qatar 2022 și FIFA Women’s World Cup Australia & New Zealand 2023.

Dintre acestea, o selecție de jocuri ce nu vor oferi o experiență de simulare fotbalistică vor fi lansate în cel de-al treilea trimestru al acestui an. Acestea au fost gândite în jurul Campionatului Mondial de Fotbal ce va avea loc, anul acesta, în Qatar. De asemenea, FIFA se află în discuții cu diferiți publisheri referitor la proiecte suplimentare legate de Cupa Mondială de Fotbal Feminin de anul viitor.

FIFA 23, ultimul realizat de EA Sports. Din 2024, vom avea un FIFA complet nou

Pe lângă aceste noi jocuri, FIFA a acordat o extindere, pe termen scurt, a licenței pentru EA Sports, permițându-i astfel publisher-ului să lanseze FIFA 23 în a doua parte a acestui an. Și acest joc va include, pentru prima dată împreună, ambele competiții de Cupă Mondială (bărbați și femei). Această extindere se referă însă numai la realizarea unui joc de simulare fotbalistică, eliberând alte domenii conexe pentru celelalte titluri, ce vor fi realizate în colaborare cu alți publisheri.

Acest model de licențiere non-exclusivă le permite celor de la FIFA să inițieze discuțiile cu alți publisheri de top, companii media și investitori în legătură cu dezvoltarea unui nou joc de simulare fotbalistică FIFA pentru anul 2024.

Gianni Infantino, președintele FIFA, a declarat:

Pot să vă dau asigurări că singurul joc autentic, real, ce va purta numele FIFA va fi și cel mai bun astfel de produs pentru gameri și fanii fotbalului. Numele FIFA este titlul original, singurul cunoscut la nivel global. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25, FIFA 26 și tot așa – constanta va fi pentru totdeauna numele FIFA și va rămâne CEL MAI BUN (joc de fotbal – n.r).

Sursa: FIFA

Urmărește Go4Games.ro pe Google News