În urma invaziei din Ucraina, EA a decis eliminarea tuturor echipelor rusești din FIFA 22 și NHL 22

Autor: Cosmin Aionita | 03.03.2022
În urma invaziei din Ucraina, EA a decis eliminarea tuturor echipelor rusești din FIFA 22 și NHL 22

Electronic Arts a decis să se alinieze sancțiunilor impuse împotriva Rusiei, după ce țara condusă de Vladimir Putin a invadat vecina Ucraina. Astfel, coordonându-se cu partenerii de la FIFA și UEFA, EA a luat decizia de a elimina atât echipa națională de fotbal a Rusiei, cât și echipele de club din jocurile FIFA 22, FIFA Mobile și FIFA Online. De asemenea, se ia în calcul și modificarea altor componente ale acestor jocuri, comunitatea urmând să fie ținută la curent în acest sens prin intermediul unor viitoare update-uri.

Decizia EA se sincronizează astfel cu sancțiunile impuse de UEFA și FIFA, care au decis eliminarea echipelor de club rusești din competițiile europene, precum și a naționalei Rusiei din calificările pentru Campionatul Mondial de Fotbal ce urmează să aibă loc în Qatar, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022.

NHL 22 elimină Rusia și Belarus

De asemenea, EA Sports a hotărât să elimine echipele naționale și de club ale Rusiei și Belarusului din NHL 22, această schimbare urmând să aibă loc în următoarele săptămâni. Publisher-ul se aliniază astfel deciziei Federației Internaționale de Hockey pe Gheata (IIHF) de a elimina echipele din Rusia și Belarus din toate competițiile oficiale. Belarusul, țară condusă de dictatorul Aleksandr Lukașenko, este principalul aliat al Rusiei în invazia Ucrainei.

FIFA 22 și NHL 22 au fost lansate în toamna anului trecut și sunt disponibile pe consolele PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One și Xbox Series X|S. FIFA 22 beneficiază și de versiuni pentru PC și Nintendo Switch.

Sursa: GameSpot

Urmărește Go4Games.ro pe Google News