EA Sports a dezvăluit FIFA 22 Team of the Year

Autor: Cosmin Aionita | 21.01.2022
EA Sports a dezvăluit FIFA 22 Team of the Year
Foto: EA Sports

Electronic Arts a anunțat astăzi cel mai bun “unsprezece” al anului, prin pachetul de conținut Team of the Year EA SPORTS FIFA 22, introdus astăzi în FIFA Ultimate Team. În perioada 10 – 17 ianuarie 2022, peste 7 milioane de fani din întreaga lume și-au votat cei 11 preferați dintr-o listă de 80 de fotbaliști nominalizați. Card-urile Team of the Year vor fi disponibile în modul de joc FIFA Ultimate Team pe parcursul săptămânii următoare, începând cu jucătorii ofensivi, care vor fi introduși în joc chiar astăzi.

David Jackson, Brand VP EA SPORTS FIFA, a menționat:

Promoția EA SPORTS FIFA Team of the Year reflectă autentic opiniile și preferințele a milioane de fani ai fotbalului din toată lumea, care îi evaluează pe cei mai buni jucători ai lumii și îi remarcă pe fotbaliștii cu cele mai importante contribuții fotbalistice în 2021. În fiecare an, ne încărcăm cu entuziasm când vedem implicarea majoră a comunității noastre globale și ne simțim onorați să-i prezentăm pe cei 11 finaliști aleși de aceștia pentru FIFA 22.

EA SPORTS FIFA 22 TEAM OF THE YEAR (statisticile reale sunt furnizate de Stats Perform):

Atacanți:

 • Kylian Mbappé (FRA) – Paris Saint-Germain – În martie 2021, Kylian Mbappé a devenit cel mai tânăr fotbalist din istorie care atinge pragul de 100 goluri marcate în Ligue 1, iar în decembrie a devenit și cel mai tânăr fotbalist cu 100 goluri înscrise pentru Paris Saint-Germain.
 • Robert Lewandowski (POL) – Bayern Munchen – Robert Lewandowski a înscris cele mai multe goluri (43) dintre fotbaliștii care activează în cele mai puternice cinci campionate de fotbal din Europa, setând totodată un nou record de goluri marcate într-un sezon în Bundesliga.
 • Lionel Messi (ARG) – Paris Saint-Germain – Lionel Messi a câștigat premiul de Cel Mai Bun Jucător al Copa America 2021, trofeu pe care l-a mai câștigat în 2015. Messi a devenit astfel cel de-al patrulea jucător care câștiga acest trofeu de două ori și doar al doilea argentinian cu această performanță, după Manuel Seoane (1925, respectiv 1927).

Mijlocași:

 • Kevin De Bruyne (BEL) – Manchester City: Kevin De Bruyne a creat 3,7 ocazii de gol pentru coechipierii săi la fiecare 90 minute jucate în Premier League în 2021 pentru Manchester City, conducând această statistică la nivelul ligii engleze (în rândul fotbaliștilor cu peste 500 minute jucate în sezonul trecut).
 • Jorginho (ITA) – Chelsea: Jorginho a realizat 25 de intercepții pentru naționala Italiei la turneul final din vara anului 2021, cele mai multe intercepții reușite de vreun jucător în istoria competiției.
 • N’Golo Kanté (FRA) – Chelsea: Kanté a înregistrat o medie de 1,8 intercepții la fiecare 90 minute jucate pentru Chelsea în toate competițiile în 2021, fiind astfel cel mai prolific jucător de intercepție al Chelsea pe parcursul anului trecut (excluzând jucători care au evoluat pentru Chelsea mai puțin de 2000 de minute pe parcursul anului trecut).

Fundași și portar:

 • João Cancelo (POR) – Manchester City: João Cancelo a reușit cele mai multe pase (2403) dintre toți fundașii laterali din cele mai puternice cinci campionate domestice de fotbal din Europa.
 • Rúben Dias (POR) – Manchester City: Rúben Dias a câștigat 32 de meciuri de campionat (din 39) în 2021, cele mai multe reușite ale vreunui fundaș din cele mai puternice cinci campionate domestice de fotbal din Europa.
 • Marquinhos (BRA) – Paris Saint Germain: Brazilianul Marquinhos a reușit să ofere 2901 pase dintr-un total de 3.131 tentative, în meciurile desfășurate în toate competițiile pentru PSG în 2021, mai mult decât orice jucător al clubului parizian.
 • Achraf Hakimi (MAR) – Paris Saint Germain: Achraf Hakimi a reușit 151 de atingeri ale mingii în careul de 16m al adversarilor pe parcursul anului trecut, conducând detașat acest clasament în rândul fundașilor din cele mai puternice cinci campionate domestice de fotbal din Europa.
 • Gianluigi Donnarumma (ITA) – Paris Saint-Germain: Gianluigi Donnarumma a obținut trofeul de Cel Mai Bun Jucător al Turneului la Campionatul European din vara anului 2021, devenind și primul portar care primește acest trofeu.
FIFA 22 Team of the Year
Foto: EA Sports

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News