EA SPORTS F1 2023 se lansează vara aceasta. Când îl vom putea juca

Autor: Cosmin Aionita | 05.05.2023
EA SPORTS F1 2023 se lansează vara aceasta. Când îl vom putea juca
Foto: EA Sports

Electronic Arts a dezvăluit EA SPORTS F1 23, jocul oficial al FIA Formula One World Championship, acesta urmând să fie lansat pe 16 iunie 2023 pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One și PC (via EA App, Epic Games Store și Steam). Odată cu revenirea modului Braking Point, F1 23 va include fiecare echipă, pilot și circuit din sezonul 2023, chiar și mult-așteptatul Mare Premiu din Las Vegas și Circuitul Internațional Losail din Qatar. Continuând parteneriatul cu Max Verstappen, care acum poartă logo-ul EA Sports pe casca sa, campionul mondial cu două titluri consecutive va fi starul de pe coperta ediției digitale F1 23 Champions Edition.

Revenirea modului Braking Point permite jucătorilor să fie parte dintr-o poveste din lumea curselor, care oferă o perspectivă unică asupra F1, pe lângă caracteristicile autentice pe care jucătorii noștri le apreciază. Relația strânsă pe care o avem cu echipele ne-a permis să îmbunătățim manevrele, introducând și mai mult realism în experiența de joc cu controllere, iar prin implementarea unui nou sistem de codificare a culorilor folosit în filme și TV, am obținut o experiență mai autentică.

– Lee Mather, Senior Creative Director în cadrul Codemasters

Modul bazat pe poveste Braking Point revine cu un capitol cu totul nou, urmărind carierele tânărului Aiden Jackson și a antagonistului Devon Butler, acum coechipieri în echipa Konnersport Racing Team, aflată la început de drum. Konnersport Racing speră să concureze cu succes împotriva echipelor și piloților din grila reală de start a F1. Cu o serie de noi personaje, rivalități și provocări, scopul ambilor piloți este să ajungă la următorul nivel, însă pe parcurs se vor confrunta cu răsturnări de situație și obstacole.

Manevrabilitatea monoposturilor din F1 23 a fost îmbunătățită față de jocul anterior, permițând un comportament mai previzibil, iar noul design al vehiculelor le oferă o tracțiune mai bună la frânare, accelerare și în viraje. Prin încorporarea feedback-ului real al echipei F1, echilibrul mai mare între aerodinamică și aderența pneurilor duce la o experiență mai realistă. Datorită îmbunătățirilor aduse cuplului motorului și inerției, controlul accelerației este mai autentic, oferind conexiune mai bună cu monopostul. Pe lângă aceste actualizări, tehnologia Precision Drive va oferi jucătorilor de pe console un control mai bun și mai multă încredere în momentele esențiale ale cursei.

Ca urmare a feedback-ului comunității, F1 23 va introduce cursele Sprint (35%), o punte perfectă între opțiunile anterioare de curse scurte și lungi. În plus, apariția steagurilor roșii reprezintă un nou element strategic în F1 23, iar capacitatea de reacție ar putea schimba rezultatul unei curse, în bine, sau în rău.

Pe lângă calendarul complet al sezonului 2023, extins cu circuitele Las Vegas și Losail, jocul include și trei circuite faimoase: Paul Ricard (Franța), Shanghai (China) și Portimão (Portugalia), confirmate pentru momentul lansării.

Introducerea hub-ului F1 World oferă o experiență nouă, cu un conținut inspirat din calendarul curselor. F1 World contribuie la introducerea jucătorilor în lumea complexă a Formulei 1 și reunește mai multe moduri de joc, inclusiv Time Trial și Grand Prix, fiind conceput drept un nou mod de joc captivant. Un nou sistem de progresie le permite jucătorilor să avanseze prin realizarea provocărilor pentru a debloca upgrade-uri pentru mașini, noi elemente grafice pentru monopost, combinezoane și căști.

Un nou sistem de evaluare a siguranței face legătura dintre jocul online și cel offline, încurajând piloții să concureze corect. De asemenea, acest sistem ajută la asocierea mai eficientă a piloților similari, pentru a îmbunătăți experiența online.

Ediția digitală F1 23 Champions Edition include conținut limitat pentru circuitul din Las Vegas, Max Verstappen Race Wear Pack, Braking Point 2 Icons și Vanity Item Pack, Dual Entitlement (doar pe PlayStation si Xbox, confera acces la versiunile pentru PS5 si PS4, respectiv Xbox Series X|S si Xbox One), patru noi My Team Icons, un XP Boost, F1 World Bumper Pack, 18.000 PitCoin și acces la joc cu trei zile de devreme, începând cu 13 iunie.

Versiunea Standard Edition care îi are pe copertă pe ambasadorul EA Sports Charles Leclerc, alături de Lewis Hamilton și Lando Norris, va fi disponibilă începând cu 16 iunie și include F1 World Starter Pack și 5000 PitCoin pentru cei care precomandă jocul.

F1 23 va fi disponibil pe PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One și PC (prin intermediul EA App, Epic Games Store și Steam).

F1 23
Foto: EA Sports

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News